Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Hemkunskap för millennials - beskrivande bild

Hemkunskap för millennials

Att vårda sina saker och reparera vid behov är en urgammal kunskap som håller på att gå förlorad. En tredjedel av Sveriges befolkning brukar inte laga sina prylar när de gått sönder.

Svenskar är i regel dåliga på vård och lagning och var tredje svensk uppger att hen inte tar hand om sina saker när de gått sönder, det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket. En av de främsta anledningarna till detta är okunskap, framförallt bland unga.

Samtidigt tycker nio av tio att det är viktigt att veta hur man lagar och vårdar kläder, saker och skor – till stor del av ekonomiska skäl men framförallt av klimatmässiga. Så många som sex av tio är också intresserade av att lära sig mer om vård och lagning och bland unga mellan 18 och 29 år är det ännu fler som vill lära sig.

Därför lanserar Blocket i exklusivt samarbete med Medborgarskolan kursserien ”Hemkunskap för millennials – och alla andra som vill sluta be om hjälp” -  en digital kursserie i att reparera och vårda möbler, textilier, cyklar och elektronik. Kursen är helt gratis, hålls vid fyra tillfällen och det är först till kvar som gäller! Ta chansen och lär dig hur du får möblerna att åldras med stil, kläderna att se nya ut längre och hur diskmaskinen håller felfritt år efter år. Ansökningen öppnar den 1 september.

Hemkunskap för millennials - Vård och lagning av cyklar

Hemkunskap för millennials - Vård och lagning av textilier

Hemkunskap för millennials - Vård och lagning av möbler

Hemkunskap för millennials - Vård och lagning av elektronik

Hitta en utbildning som passar just dig!

På Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Hitta din nästa utbildning