Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Motiverande samtal (MI)

HumaNova
Inspiration & Utveckling
Motiverande samtal (MI) beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
50%
Längd
3 dagar
Pris
6 300 kr
Läs mer och anmäl

Kort om kursen

Motiverande samtal (MI) är en grundutbildning som används i många sammanhang för att motivera till nya beteenden och förändring. Metoden lämpar sig också väl för information och för att få individer att känna sig delaktiga i samtalet. Med kunskapen från kursen kan du hjälpa dig själv att förändra en situation eller ett beteende som du inte trivs i.

Vad är Motiverande samtal (MI)?
Samtalsmetoden MI är en förkortning av Motivational Interviewing som utvecklades av psykologerna William F. Miller och Stephen Rollnick under 1980 och 90-talen. I sitt arbete såg de hur delaktighet och engagemang ökar motivationen. I början fokuserade de sin forskning på behandling av beroende-problematik och i längden även på förändringsprocesser.

Idag används MI inom många branscher där samtalet är en viktig del av verksamheten. Socialstyrelsen rekommenderar  MI för rådgivning och behandling av problematik med beroende/medberoende kring alkohol, tobak, droger, spel, kost och motion.

Vem riktar sig Motiverande samtal till?
Kursen vänder sig till dig som befinner dig i en situation som du önskar förändra eller dig som behöver hantera motstånd. Efter kursen har du kunskaper för att utforska och coacha dig själv att komma vidare, utveckla förmågor, utmana dig själv mm.

Plats

  • Göteborg
  • Stockholm
  • Lund

Kommande starter

Göteborg

Start
Höst 2021

Stockholm

Start
Höst 2021

Lund

Start
Höst 2021

Stockholm

Start
Vår 2022

Göteborg

Start
Vår 2022

Lund

Start
Vår 2022

Göteborg

Start
Höst 2022

Stockholm

Start
Höst 2022

Lund

Start
Höst 2022

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för HumaNova

Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Förutom våra utbildningar erbjuder vi även några gratis guider där den som är nyfiken kan få mer information om våra utbildningar mm, ni hittar våra guider här.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl