Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Motiverande samtal (MI) - Distans

HumaNova
Inspiration & Utveckling
Motiverande samtal (MI) - Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
50%
Längd
3 dagar
Pris
4 900 kr
Läs mer och anmäl

Kort om kursen

Motiverande samtal handlar om att inspirera och motivera till att själv söka förändring. Med kunskapen från kursen kan du hjälpa dig själv att förändra en situation eller ett beteende som du inte trivs i.

Webbutbildningen motsvarar vår MI grundutbildning på 3-dagar. Den är framtagen av erfarna MI-instruktörer som även leder kurser med elever på plats i klassrummet. Webbutbildningen består av ljudklipp, texter och övningar. 

Idag används MI inom många branscher där samtalet är en viktig del av verksamheten. Socialstyrelsen rekommenderar  MI för rådgivning och behandling av problematik med beroende/medberoende kring alkohol, tobak, droger, spel, kost och motion.

Motivation är nyckeln till förändring
För att förstå grunden till Motiverande samtal behöver vi först acceptera att människor har olika förutsättningar att nå förändring samt att vägen framåt kan se olika ut. MI handlar om att inspirera och motivera personen ifråga att själv söka förändring. På så sätt startar en process där personen själv är i fokus. Påtvingad eller utifrån initierad förändring ger sällan ett hållbart och långsiktigt resultat. Istället är det individens vilja till förändring som skapar hållbar förändring.

Vem riktar sig Motiverande samtal till?
Kursen vänder sig till dig som befinner dig i en situation som du önskar förändra eller dig som behöver hantera motstånd. Efter kursen har du kunskaper för att utforska och coacha dig själv att komma vidare, utveckla förmågor, utmana dig själv mm.

Plats

  • Distans

Kommande starter

Distans

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för HumaNova

Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Förutom våra utbildningar erbjuder vi även några gratis guider där den som är nyfiken kan få mer information om våra utbildningar mm, ni hittar våra guider här.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl