Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Allmän Ställningsutbildning 2-9 m | Webbutbildning

Kravkompetens
Bygg & Anläggning
Allmän Ställningsutbildning 2-9 m | Webbutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
Heltid
Längd
Ca 8 timmar
Pris (exkl. moms)
1 995 kr
Läs mer och anmäl

Kort om kursen

Kursen Allmän Ställningsutbildning vänder sig till ställningsbyggare, arbetsledare och alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställning upp till 9 meter.

Enligt AFS 2013:4 15 § ska uppförande, väsentlig ändring eller nedmontering av en ställning ledas av en kompetent person med tillräcklig kunskap och erfarenhet av sådant arbete. Denne ska ha genomgått allmän eller särskild ställningsutbildning samt ha minst den teoretiska utbildningsnivån som de som utför arbetet har.

De som utför arbetet ska ha fått särskild information respektive lämplig utbildning för det arbete som ska utföras inklusive de särskilda risker detta kan medföra. Om dokumentationen inte kan visas upp kan arbetsgivaren få betala en sanktionsavgift. Sanktionsavgiften ska i så fall betalas för varje arbetstagare som inte kan visa att han eller hon har den utbildning som krävs för det aktuella arbetet.

Efter genomförd kurs ska du kunna:

  • Visa förståelse av planer och säkerhet för uppförande, nedmontering eller ändring av ställningen i fråga
  • Åtgärder för att förebygga risk för fall av personer eller föremål
  • Säkerhetsåtgärder när väderförhållandena förändras på ett sätt som påverkar säkerheten negativt vid den berörda ställningen
  • Villkor beträffande tillåten belastning
  • Varje annan risk som det ovan nämnda arbetet med uppförande, nedmontering eller ändringar kan medföra

Plats

  • Online

Kommande starter

Online

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kravkompetens

Om Kravkompetens

Vi är den största plattformen i Sverige som erbjuder bygg, industri, entreprenad och arbetsmiljöutbildningar helt online. På vår plattform kan beställare och kursdeltagare från olika branscher få den expertkompetens de behöver med de senaste kompetenskraven.

På Kravkompetens samlar vi all kompetens på ett och samma ställe för att göra det så effektivt både för enskilda kursdeltagare och för företag. Vi baserar även alla kursernas innehåll på arbetsmiljöverkets senaste råd.

Kravkompetens är ett ackrediterat utbildningsföretag och du kan smidigt registrera alla dina kurser i ID06. 

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl