Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Bokföring – Grundkurs

Reagens Affärsutveckling
Ekonomi
Bokföring – Grundkurs beskrivande bild

Sammanfattning

Studietakt
Heltid
Studielängd
Halvdag
Pris (exkl. moms)
1 295 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Med den här utbildningen får du lära dig grunderna i bokföring såsom kontering av affärshändelser och att bokföra intäkter, kostnader, tillgångar och skulder. I utbildningen klargörs begreppen debet och kredit samt skillnaden mellan de ekonomiska rapporterna balans- och resultaträkning.

Utbildningen kräver inga förkunskaper, men det kan vara praktiskt att stifta bekantskap med de ekonomiska begreppen i Ekonomi - Grundkurs om du är nybörjare i ämnet. 

Upplägg
Utbildningen genomförs online och materialet består av en inspelad föreläsning/lektion. Om du är intresserad av att få mer personlig hjälp och coachning kan du koppla på ”On Line Mentor” på utbildningen.

Du kan delta i utbildningen när du vill och varifrån du vill. Du kan också repetera lektionen och gå tillbaka till olika delar om det är något du vill tänka till om ytterligare. Filmen är 35 minuter vilket motsvarar ½ dag lärarledd utbildning.

Vad innehåller Bokföring – Grundkurs?

 • Grundläggande bokföring
 • Syfte med bokföring
 • Vad ska bokföras?
 • Resultatrapport
 • Balansrapport
 • Kontering
 • Konton, kontoplaner och kontoklasser
 • Bokföra intäkter, kostnader, tillgångar, skulder och lön
 • Avstämning
 • Debet och kredit


Fortsätt gärna med Bokföring - Fördjupningskurs.

Plats

 • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Reagens Affärsutveckling

Om Reagens Affärsutveckling

Med effektiva verktyg och en metodik som skapar engagemang och delaktighet ger vi förutsättningar för medarbetarnas möjligheter att bidra till organisationens utveckling. Reagens Affärsutveckling utbildar och tränar medarbetare inom privat och offentlig sektor i Affärsförståelse, Affärsekonomi, Affärsutveckling och alla de delområden som ingår i detta. För att skapa en effektiv lärandeprocess och ett varaktigt lärande använder vi oss av Affärssimuleringar, eller om man så vill Affärsspel, som pedagogiska verktyg. 

Reagens Affärsutveckling har sedan många år mycket gedigna erfarenheter som konsulter inom affärsutveckling, redovisning, marknadskommunikation, ekonomikonsulting, varumärkesarbete och affärscoachning.

Genom vår egen kompetens och erfarenhet, eller tillsammans med någon av våra partners, täcker vi in de flesta tänkbara områdena för ökad kunskap om, eller förståelse för, affärsutveckling och affärsmässighet. Oavsett om det handlar om generell affärsförståelse för bredare grupper, eller specifika fokus på tex. kapitalrationalisering, kunders verksamhet, eller annat fokusområde, kan vi genomföra utbildningar och/eller implementering av förändringsprojekt.

Med lite framförhållning kan numera våra simuleringar – utbildningar -  i Affärsförståelse genomföras On Line. 

Reagens kan också genomföra utbildningar genom rena Distansutbildningar i form av inspelade lektioner/föreläsningar. Föreläsningarna behandlar allt från ”Grundläggande ekonomi” till ”Skattetips för Företagare” och ”Utdelning i Aktiebolag”   

Som komplement till de filmade utbildningarna, eller helt fristående, kan Reagens Affärsutveckling ge fördjupningar eller affärsutvecklingsstöd via ”Mentor On Line”. 

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök