Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

5S - Ordning och reda

Gothia Logistics
Industri & Teknik
Organisation & Ledarskap
5S - Ordning och reda beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
Egen takt
Längd
5 timmar
Pris (exkl. moms)
1 550 kr

Kort om kursen

Denna kurs ger dig grunderna i hur man arbetar med 5S som ett verktyg för att skapa en arbetsplats där en tydlig struktur finns.
Kursen kan vara en inledning för att införa Lean Production i er verksamhet.

För att lyckas med genomförandet av ständiga förbättringar är 5S ett verktyg som passar alla organisationer och företag. Det innebär att man genom ett standardiserat arbetssätt kan utveckla arbetsplatser till en bättre effektivitet och trivsammare arbetsplats. 5S kan vara en del i att få bort ”onödiga” och kostsamma aktiviteter och därmed öka förtjänsten.

Kursen går även igenom hur 5S hänger ihop med Lean Production, vilket ofta är ytterligare ett steg mot en effektivare arbetsplats.

Vem vänder sig kursen 5S - Ordning och reda till?
Kursen passar alla organisationer och företag. Oavsett om ni är ett tillverkningsföretag, distributionsföretag eller tjänsteföretag finns det alltid behov av att öka kunskaperna för att skapa en tydlig och välstrukturerad verksamhet.

Studieupplägg
Cirka 5 timmar aktiv studietid, beroende på förkunskaper. Varje studerande har tillgång till sin kurs i 6 månader.

Fakturapris: 1550 kronor exkl. moms / studerande. För större utbildningsprojekt; begär offert
Online pris: 1400 kronor exkl. moms / studerande

Kursens innehåll
Del 1
Förbättringspotential med Lean Production
Hur Lean Production hänger ihop
Värdeskapande processer
Resurseffektiv verksamhet
Drivkrafter för förändring
Vad är 5S?

Del 2
Förberedande 5S-arbete
Steg 1 - Sortera
Steg 2 - Strukturera
Steg 3 - Städa
Steg 4 - Standardisera
Steg 5 - Skapa vana
Systematik och kontinuitet med 5S

Plats

  • Online

Kommande starter

Online

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan till aktören för att få mer information om 5S - Ordning och reda. Intresseanmälan är inte bindande utan endast ett snabbt sätt att komma i kontakt med aktören.

För att göra vår tjänst säker och trygg kan det här meddelandet komma att filtreras och granskas. Företaget som du nu kontaktar blir personuppgiftsansvarig för uppgifterna i meddelandet.

Logga för Gothia Logistics

Om Gothia Logistics

Vi levererar kunskap och stöd till processer och verksamheter

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992.

Våra webbkurser har två olika format; Premiumkurserna är mer omfattande utbildningar med handledning och skriftliga prov samt Modulkurser som är kortare, har ett enklare slutprov och ger en mer översiktlig kunskap. Du kan läsa kurser på egen takt. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg utfärdas. Vi hjälper gärna till med era val och gör en distansdemonstration av en kurs som är av intresse.

Vi kundanpassar er utbildning

Vi skapar även kundanpassade utbildningar efter dina önskemål. Vår breda bas av kurser och vår flexibla teknik gör det möjligt att på ett enkelt sätt utveckla unika utbildningar till ditt företag.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl