Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

HLR och Första hjälpen

Lindqvist Brand & Säkerhet AB
Säkerhet & Skydd
HLR och Första hjälpen beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
Heltid
Längd
3,5-4 timmar
Pris (exkl. moms)
5 900 kr

Kort om kursen

Varje dag inträffar en mängd akuta sjukdomsfall och olycksfall i samhället. Fallolyckor, olyckor på arbetsplatser, inom idrottsutövning eller i trafiken innebär en stor risk för livshotande skador eller dödsfall. Att kunna ge första hjälpen och tidiga insatser vid vanliga sjukdomar som hjärtinfarkt och stroke kan i längden vara avgörande för möjligheterna till överlevnad och rehabilitering.

Vid ett plötsligt hjärtstopp har hjärt-lungräddning (HLR) och en tidig strömstöt från en hjärtstartare visat sig vara direkt livräddande. Även personer som har diabetes kan bli medvetslösa om blodsockernivån sjunker för mycket, kunskap om sjukdomen och hur man kan ge första hjälpen kan därför i sig vara livräddande. Vid större blödningar, brännskador och misstanke om skador på nacke och rygg kan kunskaper från en första hjälpen utbildning vara viktiga för att förhindra ett fortsatt allvarligt förlopp. Årligen drabbas cirka 26 500 människor av stroke och allt fler får tidig behandling i samband med hjärtinfarkt (26 000 insjuknar varje år).

Att snabbt kunna känna igen symtom vid dessa båda sjukdomar, ge första hjälpen och förstå att ringa 112 för ett snabbt omhändertagande kan vara direkt livräddande.

Målet med att ge första hjälpen är att minska lidande, risk för skadeutveckling och öka chansen till överlevnad vid sjukdom, olycka och hjärtstopp.

Utbildningsmaterialet i första hjälpen har arbetats fram av Svenska rådet för hjärt-lungräddning i samverkan med Svenska livräddningssällskapet och civilförsvarsförbundet. Under kursen som tar ca 3,5-4 timmar ingår mycket praktisk träning.

Det viktigaste målet med första hjälpen utbildningen är att livräddaren gör något överhuvudtaget. Att inspirera alla medborgare i samhället till att rädda liv, få kunskaper och mod att ingripa.

Målgrupp:
Kursen riktar sig till alla och kräver inga förkunskaper

Tidsåtgång:
HLR med hjärtstartare: 2 timmar
Första hjälpen (inkl. HLR med hjärtstartare): 4 timmar

Pris:
HLR med hjärtstartare: 5900 kr ex moms
HLR + Första hjälpen: 7900 kr ex moms

Kursen följer riktlinjerna från svenska rådet för hjärt-lungräddning (HLR-rådet) och hålls av certifierad instruktör. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som bevis på utförd utbildning.

Kursen hålls på plats hos er och priset gäller ett kurstillfälle med max 12 deltagare. Kursen kan även hållas kvällar och helger om så önskas.

Plats

  • Flexibel ort

Kommande starter

Flexibel ort

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan till aktören för att få mer information om HLR och Första hjälpen. Intresseanmälan är inte bindande utan endast ett snabbt sätt att komma i kontakt med aktören.

För att göra vår tjänst säker och trygg kan det här meddelandet komma att filtreras och granskas. Företaget som du nu kontaktar blir personuppgiftsansvarig för uppgifterna i meddelandet.

Logga för Lindqvist Brand & Säkerhet AB

Om Lindqvist Brand & Säkerhet AB

Jag som startade företaget jobbar som brandman och brandbefäl inom den kommunala räddningstjänsten sedan 2009. Alla instruktörer som är anställda hos oss är aktiva inom räddningstjänsten eller ambulanssjukvården och vet hur det fungerar ute i verkligheten. Vi samarbetar även med ett flertal kompetenta utbildare runtom i landet så att vi kan erbjuda våra utbildningar till alla, var i landet man än befinner sig.

Vi erbjuder utbildning inom brandskydd, systematiskt brandskyddsarbete (sba), brandfarliga arbeten, hjärt-lungräddning (hlr), första hjälpen och barn-hlr. Vi jobbar även med försäljning och service av brandredskap, hjärtstartare och första hjälpen-material samt konsultverksamhet inom brand och säkerhet.

Hör av dig så hittar vi en lösning som passar just er verksamhet!

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl