Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Transporter och fraktberäkningar

Gothia Logistics
Transport, Logistik & Fordon
Transporter och fraktberäkningar beskrivande bild

Sammanfattning

Takt
Egen takt
Längd
15 timmar
Pris (exkl. moms)
3 050 kr

Kort om kursen

Att välja rätt leveranssätt och få ett bättre pris - Syftet med kursen Transporter och fraktberäkningar är att ge dig grundläggande kunskaper och träning inom fraktberäkningar och regelverk kring lastning och transporter vilka påverkar kostnader och ansvar för godset under transporten.

Varje transportform kännetecknas av olika kostnader. Dessa avgör vilken metod som är mest lämpad för den godstyp som ska förflyttas. Den ideala transporten är en renodlad dörr-till-dörr transport. Mindre sändningar kan samlastas för att få en högre fyllnadsgrad.

Den mest använda indelningen är kostnader beroende på tid, vikt och vägsträcka. Även sändningens volym motsvarar en viss vikt med begreppet volymvikt eller fraktdragande vikt. Olika fraktsätt har i regel olika debiteringsgrunder.

Målgrupp och kostnad
Kursen riktar sig till personer som arbetar med transporter, inköp, distribution och lager. Du kan både betala som privatperson eller om ditt företag står bakom kostnaden.

Studieupplägg
Cirka 15 timmar aktiv studietid, beroende på förkunskaper. Varje studerande har tillgång till sin kurs i 6 månader.

Fakturapris: 3050 kronor exkl. moms / studerande. För större utbildningsprojekt; begär offert.
Online pris: 2900 kronor exkl. moms / studerande

Kursen Transporter och fraktberäkningar innehåller:
Del 1:
Materialflöde blir godsflöde
Transportformer av gods
Transportkostnader
Kostnadselement inom transport
Samlastning av gods
Incoterms och Combiterms leveransvillkor

Del 2:
Fraktberäkningsnormer
Fraktdragande vikt
Pallplats som beräkningsmetod
Flakmeterberäkning
Långgodsberäkning

Del 3:
Transportvolymer i olika sändningar
Sändningar av styckegods
Sändningar av partigods och hela billaster
Fraktkostnadstillägg vid biltransporter
Fraktberäkningsrutiner

Plats

  • Online

Kommande starter

Online

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan till aktören för att få mer information om Transporter och fraktberäkningar. Intresseanmälan är inte bindande utan endast ett snabbt sätt att komma i kontakt med aktören.

För att göra vår tjänst säker och trygg kan det här meddelandet komma att filtreras och granskas. Företaget som du nu kontaktar blir personuppgiftsansvarig för uppgifterna i meddelandet.

Logga för Gothia Logistics

Om Gothia Logistics

Vi levererar kunskap och stöd till processer och verksamheter

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992.

Våra webbkurser har två olika format; Premiumkurserna är mer omfattande utbildningar med handledning och skriftliga prov samt Modulkurser som är kortare, har ett enklare slutprov och ger en mer översiktlig kunskap. Du kan läsa kurser på egen takt. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg utfärdas. Vi hjälper gärna till med era val och gör en distansdemonstration av en kurs som är av intresse.

Vi kundanpassar er utbildning

Vi skapar även kundanpassade utbildningar efter dina önskemål. Vår breda bas av kurser och vår flexibla teknik gör det möjligt att på ett enkelt sätt utveckla unika utbildningar till ditt företag.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och anmäl