Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Arena Yrkeshögskola

Yrkeshögskola (YH)

Arena Yrkeshögskola beskrivande bild

Om utbildaren

Arena Yrkeshögskola är tillsammans med vårt systerföretag Arena Utbildning ledande på yrkesutbildning i Sverige. Vi har tusentals studerande inom vård och omsorg, barn och fritid, lager och logistik samt teknik och tillverkning. Vår verksamhet finns i bland annat Stockholm, Falun, Malmö, Borås, Västerås, Kalmar och Luleå. Dessutom har vi en egenutvecklad lärplattform som möjliggör flexibel utbildning i hela landet. 

Våra utbildningsföretag ingår i Arenakoncernen som har cirka 2000 anställda på 83 orter. I koncernen återfinns bl a Arena Personal, Arbetslivsresurs, Niana och gymkedjan World Class. Fokus ligger på rekrytering, bemanning, ledar- och personalutveckling, omställning, rehabilitering, kompetensutveckling eller proaktiva hälsotjänster.

Ämnen hos Arena Yrkeshögskola

  • Teknik & Ingenjör
Logga för Arena Yrkeshögskola

Utbildarens webbsajt

arenayrkeshogskola.se

2 utbildningar hittades hos Arena Yrkeshögskola

Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans
  • 2 år
  • Heltid
Arena Yrkeshögskola logotyp

1000 personer behöver rekryteras! För den som utbildar sig till rörnätstekniker finns det mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Sverige måste öka investeringarna markant i förnyelsen av VA-näten de kommande tjugo åren. Problemet är att kompetent arbetskraft saknas. Branschorganisationen Svenskt Vatten förstärker denna bild i en landsomfattande undersökning. Över 50 % av den totala personalstyrkan behöver nyrekryteras fram till 2027. Det motsvarar cirka 1000 tjänster. För att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel fodras en ny generation av utbildade rörnätstekniker. Branschen behöver dig och därför har du mycket goda chanser till en anställning efter avslutad examen. LIA – LÄRANDE I ARBETE Mer än en tredjedel av utbildningen består av praktik (totalt 7,5 månader uppdelat på tre LIA-perioder) vilket innebär att du bli väl rustad för arbetslivet. Många hittar sin framtida arbetsplats under praktikperioden, så därför är det viktigt att du visar framfötterna från dag ett. LIA sker på valfri ort.

Start 2021-09-13

Arena Yrkeshögskola
Arena Yrkeshögskola logotyp

Marintekniker, 400 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 2 år
  • Heltid
Arena Yrkeshögskola logotyp

1500 marintekniker behövs i Sverige! Det finns väldigt goda möjligheter för den som utbildar sig till marintekniker. Den tekniska utvecklingen inom branschen leder till att allt fler kunder behöver service och många kunniga marintekniker går i pension de kommande åren. Utöver detta så ökar försäljningen av fritidsbåtar vilket ytterligare eldar på behovet. I Sverige saknar man idag 1500 marintekniker och bara i Stockholm är siffran cirka 300. Det innebär att du kommer att vara mycket eftertraktad efter avslutad examen hos oss. Med stor säkerhet går du direkt ut i jobb. LIA – LÄRANDE I ARBETE En fjärdedel av utbildningen består av praktik (totalt fem månader uppdelat på tre LIA-perioder) vilket innebär att du blir väl rustad för arbetslivet. LIA sker på valfri ort. Många hittar sin framtida arbetsplats under praktikperioden, så därför är det viktigt att du visar framfötterna från dag ett.

Start 2021-09-06

Arena Yrkeshögskola
Arena Yrkeshögskola logotyp