Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Arena Yrkeshögskola

Yrkeshögskola (YH)

Arena Yrkeshögskola beskrivande bild

Om utbildaren

Arena Yrkeshögskola är tillsammans med våra systerföretag ALEA och SVOK ledande på yrkesutbildning i Sverige. Vi har tusentals studerande inom vård och omsorg, barn och fritid, lager och logistik samt teknik och tillverkning. Vår verksamhet finns i bland annat Stockholm, Falun, Malmö, Borås, Västerås, Kalmar och Luleå. Dessutom har vi en egenutvecklad lärplattform som möjliggör flexibel utbildning i hela landet. 

Våra utbildningsföretag ingår i Arenakoncernen som är ett av Sveriges största bemanningsföretag med 2000 anställda på 83 orter. I koncernen finns bl a Arena Personal, Arbetslivsresurs, Niana och gymkedjan World Class. Fokus ligger på bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling/utbildning och arbetslivsinriktad rehabilitering. Med vårt unika kontaktnät och nära samarbete med stora företag och branschorganisationer, hjälper vi nära 10 000 vidare ut i arbetslivet varje år. 

Ämnen hos Arena Yrkeshögskola

  • Teknik & Ingenjör
Logga för Arena Yrkeshögskola

Utbildarens webbsajt

arenayrkeshogskola.se

1 utbildningar hittades hos Arena Yrkeshögskola

Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans, Kalmar

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Kalmar
  • 2 år
  • Heltid
Arena Yrkeshögskola logotyp

- EN PRAKTISK YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING MED JOBBGARANTI Är du intresserad av teknik och hållbara miljölösningar? Vill du gå en praktisk utbildning med jobbgaranti efter avslutad examen? Då ska du söka Arena Yrkeshögskolas utbildning till rörnätstekniker. 1000 PERSONER BEHÖVER REKRYTERAS För den som utbildar sig till rörnätstekniker finns det mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Sverige måste öka investeringarna markant i förnyelsen av VA-näten de kommande tjugo åren. Problemet är att kompetent arbetskraft saknas. Branschorganisationen Svenskt Vatten förstärker denna bild i en landsomfattande undersökning. Över 50 % av den totala personalstyrkan behöver nyrekryteras fram till 2027. Det motsvarar cirka 1000 tjänster. För att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel fodras en ny generation av utbildade rörnätstekniker. Du behövs. Faktiskt så mycket att vi, som enda utbildningsanordnare i landet, erbjuder dig jobbgaranti efter avslutad examen. OM UTBILDNINGEN Mer än en tredjedel av studietiden består av LIA (Lärande i arbete) vilket innebär att du blir väl utrustad för arbetslivet. Utbildningen innehåller också åtta fysiska träffar på 2–3 dagar vardera. Då genomför vi främst praktiska övningar där verktyg och maskiner ingår. Vi försöker att ordna såväl träffar som LIA på ett VA-företag i närheten av din hemort.

Arena Yrkeshögskola
Arena Yrkeshögskola logotyp