Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Basis Konstskola

Yrkesutbildning

Basis Konstskola beskrivande bild

Om utbildaren

Basis Konstskola erbjuder både studiemedelsberättigade heltidsutbildningar men även längre och kortare kurser inom olika konstnärliga områden.

Här får du, med hjälp av våra erfarna lärare, stöd att utveckla ditt sätt att se och din förmåga till konstnärlig gestaltning. Vi ser det som lärarnas främsta uppgift att utveckla och värna om elevens konstnärliga talang och integritet. På Basis Konstskola har vi även synsättet att konstnärskap inte lärs ut - det traderas från lärare till elev. 

Skolan har funnits sedan 1984 och sedan dess start har många sedermera framgångsrika konstnärer studerat här.

Ämnen hos Basis Konstskola

 • Kultur & Design
 • Hantverk
Logga för Basis Konstskola

Utbildarens webbsajt

www.basis.se

3 utbildningar hittades hos Basis Konstskola

INREDNING & DESIGN

 • Yrkesutbildning
 • Stockholm
 • 1 år
 • Heltid
Basis Konstskola logotyp

Basis utbildning för Inredning och Design är förberedande eftergymnasial utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom inredning, rumslig gestaltning, formgivning och produktdesign i syfte att söka högskoleutbildning. Utbildningen vilar på den konstnärliga grund som har en lång tradition på Basis Konstskola. Ditt sätt att se och tänka kring ditt seende är den centrala byggstenen under din studietid hos oss. Undervisningen är schemalagd och lärarledd med moment av självständigt arbete. Kursavgift Inredningsskolans avgift är 28 000 kr per termin exl 2000 kronor i anmälningsavgift. Terminsavgiften betalas in vid 8 tillfällen under året.

Basis Konstskola
Basis Konstskola logotyp

KONSTNÄRLIG FÖRDJUPNING

 • Yrkesutbildning
 • Stockholm
 • 1 år
 • Heltid
Basis Konstskola logotyp

Fördjupad konstnärlig grundutbildning är en ettårig eftergymnasial heltidsutbildning som är förberedande inför högskola då den ger en god grund för att söka sig vidare till studier inom konst, design och andra kreativa yrkesområden. Utbildningen vänder sig till dig som redan har någon form av konstnärlig grundutbildning eller motsvarande. Fördjupningsåret syftar till att djupare söka dina personliga förutsättningar att vidareutveckla konstnärlig självständighet och ett eget självständigt uttryck. Du får möjligheten att öka förståelsen för konstnärliga resonemang och tankegånger och du får utveckla din tekniska förmåga, din materialkunskap och dina möjligheter att uttrycka dig muntligt och skriftligt kring det konstnärliga arbetet. Kursavgift Fördjupningsårets avgift är 25 000 kr per termin, exklusive 2 000 kr i anmälningsavgift. Materialkostnader och ev entréer för studiebesök tillkommer på max 4 000 kr.

Basis Konstskola
Basis Konstskola logotyp

KONSTNÄRLIG GRUNDUTBILDNING

 • Yrkesutbildning
 • Stockholm
 • 1 år
 • Heltid
Basis Konstskola logotyp

Konstnärlig grundutbildning är en eftergymnasial heltidsutbildning som är förberedande inför högskola då den ger en god grund för att söka vidare studier inom konst, design och andra kreativa yrkesområden. Ämnena som innefattas är teckning, kroki, skulptur, måleri, grafik, akvarell, konsthistoria, grafiskdesign och illustration samt tematiskt arbete med handledning i både gemensamma och individuella konstnärliga proceser, vilket allt sammantaget utvecklar seendet och förmågan till konstnärlig gestaltning. Kursavgift Avgiften för Grundåret är 24 500 kr per termin exlusive 2000 kr i anmälningsavgift. Materialkostnader tillkommer max 4000 kr.

Basis Konstskola
Basis Konstskola logotyp