Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Culinary Arts Academy Switzerland

Yrkesutbildning

Culinary Arts Academy Switzerland beskrivande bild

Om utbildaren

På två campus, i Luzern och Le Bouveret, erbjuder Culinary Arts Academy Switzerland konditor- och kockutbildningar i världsklass! På båda orter delas campus med studenter från César Ritz Colleges Switzerland. Totalt finns det fyra olika program: Choklad- och Konditorutbildning, Vegetarisk Kockutbildning, Klassisk Kockutbildning men också ett Kandidatprogram i Kulinarisk Konst.

I Le Bouveret lär du dig allt om kulinarisk konst i moderna kök som håller toppklass. Instruktörerna på skolan har gedigna erfarenheter från branschen och de små klasserna gör så att varje student får möjlighet till individuell uppmärksamhet. Det bästa av allt är att du lagar mat med de fantastiska alperna och Genevesjön som bakgrund.

Under din tid på Culinary Arts Academy Switzerland ingår bl.a. boende, mat, hälsoförsäkring, kockutstyrsel m.m. Undervisningen sker på engelska och skolan är väldigt internationell, ett perfekt tillfälle att skaffa nya vänner och knyta viktiga kontakter!

Ämnen hos Culinary Arts Academy Switzerland

  • Hotell & Restaurang

3 utbildningar hittades hos Culinary Arts Academy Switzerland

Internationell Kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär! Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt. Termin 1 Vi börjar med den första terminen; ”Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien. Termin 2 Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m. Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå. Termin 3 Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”. Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk matlagning tar allt mer plats världen över och vi är därför enormt stolta över att presentera vår helt nya vegetariska kockutbildning med veganska inslag. Detta program är på totalt 22 veckor (två terminer á 11 veckor vardera) i den fransktalande orten Le Bouveret, som ligger precis vid den vackra Genevesjön. Ett års betald praktik ingår och den kan förläggas var du vill runtom i världen Under den första terminen; ”Certificate in Vegetarian Culinary Arts”, lär du dig allt det grundläggande inom vegetarisk matlagning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker, hygien, näringslära, meny och olika recept. Vidare till termin två, ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”, fokuserar du mycket på Vegetarisk Fine Dining, vegansk matlagning och efterrätter, kitchen management och mycket mer! Tolv månaders internationell betald praktik Efter två terminer på campus gör du 12 månaders praktik. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell och restauranger av toppkvalitét. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock! Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Choklad- och konditorutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • Heltid
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock! Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera. Termin 1 ”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv. Termin 2 Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar. Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV. Termin 3 Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Tidigare studenterDanna Vu har tagit den kulinariska världen med storm sedan hon gick färdigt sin utbildning i Schweiz, och har vunnit både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 med sina svenska lagkamrater. Läs ett par inspirerande intervjuer med Danna här och här!

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp