Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Falköpings kommun, Lärcenter

Yrkeshögskola (YH)

Falköpings kommun, Lärcenter beskrivande bild

Om utbildaren

Här möts studerande, näringsliv och offentlig verksamhet för att hitta och skaffa sig efterfrågad kompetens. Vi anordnar grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, svenska för invandrare samt eftergymnasial utbildning på olika nivåer. Samarbete sker med andra kommuner och utbildningsanordnare, för att kunna erbjuda kompletterande utbildningar. Vi arbetar utifrån devisen Möt dina möjligheter hos oss på Lärcenter.

Ämnen hos Falköpings kommun, Lärcenter

 • Transport & Logistik
 • Hotell & Restaurang
 • Sjukvård
 • Teknik & Ingenjör
 • Hantverk
Logga för Falköpings kommun, Lärcenter

Utbildarens webbsajt

www.larcenter.nu

5 utbildningar hittades hos Falköpings kommun, Lärcenter

Specialistutbildad undersköterska inom måltid och näring

 • Yrkeshögskola (YH)
 • Falköping
 • 1 år
 • 50%
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Specialistutbildad undersköterska inom måltid och näring är en eftergymnasial vidareutbildning för undersköterskor och riktar sig till dig som har ett stort intresse för måltidens inverkan på hälsan, såväl psykiskt som fysiskt. Tillräckligt med energi och näring är en förutsättning för att hålla sig frisk, och för att medicinska behandlingar ska ha effekt. Måltiden är också viktig för att skapa sociala sammanhang och att bryta ensamhet. Bra måltider är sådana som hamnar i magen, som gör nytta i kroppen och som ger livet guldkant. Observera att utbildningen endast är planerad och att startdatumet ännu inte är fastställt. Utbildningen startar hösten 2020 under förutsättning att den beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Falköpings kommun, Lärcenter
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Diagnostekniker fordon

 • Yrkeshögskola (YH)
 • Lidköping
 • 1 år
 • Heltid
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Det här är en yrkeshögskoleutbildning på 1 år, för dig som vill utbilda dig till specialiserad tekniker inom fordonsbranschen.I takt med att tekniken i bilar, lastbilar och maskiner bli­vit mer komplex har kraven på personalen blivit högre. Att rekrytera medarbetare med rätt kompetens är idag en mycket stor utmaning för branschen. Moderna bilar är komplexa och problemen är inte alltid mekaniska. Olika produkter och tjänster i bilen är sammankoppla­de med varandra på ett sätt som ställer höga krav på teknikernas problemlösningsförmåga.Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom diagnostisering via datorkommunikation till fordons elektroniska system. Dels genom kunskap rörande teorier och begrepp och rena faktabaserade kunskaper om fordons elarkitektur och elintegration, men också genom mer praktisk kunskap inom felsökning med hjälp av olika typer av diagnosverktyg.Utbildningen startar hösten 2020, startdatumet är ännu inte fastställt.Föreläsningarna ges på Campus Lidköping med sändning till Falköping, Alingsås och Vänersborg.

Falköpings kommun, Lärcenter
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Arbetsledare inom storkök

 • Yrkeshögskola (YH)
 • Falköping
 • 1,5 år
 • 50%
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Utbildningen vänder sig till erfaren personal inom restaurang/storkök och har målsättningen att deltagaren efter slutförd utbildning ska kunna fungera som arbetsledare i storkök, företrädesvis i offentlig sektor (skola, vård, omsorg), men även inom privat sektor. Att utbildningen bedrivs på halvfart innebär att deltagaren har möjlighet att behålla sin tjänst i stor utsträckning under utbildningen och täcka ev. inkomstbortfall med studiemedel. Studielängd: 1.5 år Observera att utbildningen endast är planerad och att startdatumet ännu inte är fastställt. Utbildningen startar hösten 2020 under förutsättning att den beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Falköpings kommun, Lärcenter
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Guldsmed

 • Yrkeshögskola (YH)
 • Falköping
 • 3 år
 • Heltid
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Yrket lämpar sig för den som är noggrann, driftig, kreativ och gillar att arbeta med händerna. En konstnärlig visionär som gillar utmaningar och problemlösning. Guldsmide är i grunden också ett serviceyrke och passar den som tycker om att arbeta kundorienterat. Guldsmedsutbildningen på yrkeshögskolan är treårig. För att du skall kunna söka till utbildningen krävs gymnasiekompetens. Du behöver inte ha förkunskaper i guldsmide. Antagning och urval sker via uppgifter i formkänsla, tekniskt tänk och problemlösning. Utbildningens första år fokuserar på hantverksteknikerna. Du får också en inblick i branschen, hur guldsmedsyrket fungerar idag och hur konstnärliga och hantverksyrken sett ut historiskt. Yrkesverksamma lärare undervisar dig i manuell och CAD-design, gemmologi, steninfattning och blanksticksgravyr samt företagsekonomi. Mycket av arbetet sker i projektform med inslag av fritt skapande. Utbildningen är starkt knuten till branschen, och innehåller LIA-perioder (lärande i arbete) där du får yrkeskunskap hos etablerade guldsmedsföretag. Utbildningen avslutas med ett gesällprov, ett vedertaget mått på ditt kunnande i Sverige och i Europa. Utbildningens start är under hösten 2020. Observera att startdatumet ännu inte är fastställt.

Falköpings kommun, Lärcenter
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Värdeskapande logistik

 • Yrkeshögskola (YH)
 • Falköping
 • 2 år
 • Heltid
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp

Utbildning i samarbete med Yrkeshögskolan i Jönköping och sänds till Lärcenter via videokonferensAllt är logistik! Under utbildningen värdeskapande logistik får du teori som du sedan tillämpar praktiskt för att ge dig kompetenser inför ditt framtida logistikjobb.Vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom logistik! Här får du kännedom om hur man effektiviserar varuflöden samt de regler, lagar och avtal som styr internationella transporter, export/import. Dessutom kommer du att kunna välja transportalternativ och styra varuflöden, hantera miljökrav och farligt gods. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt under LIA (lärande i arbete) ute på företag.Utbildningen har föreläsare från branschen och upplägget är föreläsningar, grupparbeten, självständigt arbete samt erfarenhet från arbetslivet genom LIA (som du främst söker själv och därmed kan rikta in dig mot till exempel en viss marknad eller ett företag).Utbildningens start är under hösten 2020.Observera att startdatumet ännu inte är fastställt.

Falköpings kommun, Lärcenter
Falköpings kommun, Lärcenter logotyp