Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Floristutbildningen Nordvik

Yrkesutbildning

Floristutbildningen Nordvik beskrivande bild

Om utbildaren

Nordvik ligger mitt i vackra Höga Kusten, en fantastisk plats att utveckla sin kreativitet eller påbörja en ny väg i yrkeslivet. Hos oss kan du läsa någon av våra utbildningar till florist eller hovslagare. Alla utbildningar är upplagda så att du är på Nordvik tisdag, onsdag, torsdag och läser hemifrån måndag och fredag. För dig som har långt att åka erbjuder vi boende på Nordviks vackra område. 

Ämnen hos Floristutbildningen Nordvik

  • Miljö & Hållbarhet
Logga för Floristutbildningen Nordvik

Utbildarens webbsajt

www.naturbruk.net

1 utbildningar hittades hos Floristutbildningen Nordvik

Florist

  • Yrkesutbildning
  • Kramfors
  • 1-2 år
  • Heltid
Floristutbildningen Nordvik logotyp

80 veckor, fyra valbara steg Under de fyra stegen kommer minst 12 veckor att vara praktik ute i butik. Dessutom tas gästlärare med specialkunskaper in under några veckor. Under ett av stegen genomför vi en längre studieresa. Vi deltar också i olika mässor runt om i landet som utsmyckare eller som besökare. Totalt omfattar utbildningen alltså fyra steg om vardera 600p + 650p + 600p + 600p = 2450p. Här ingår bland annat Hantverk Florist 1 – 6a samt områden som försäljning, varuhantering, entreprenörskap och företagsekonomi. Växtkunskap, växtskydd, och inomhusplanteringar behandlas också, liksom kultur- och stilhistoria. Utbildningen, som leds av några av Sveriges främsta florister, håller mycket hög klass. Den finansieras av kommunen och är då CSN-berättigad. Det finns även möjlighet att finansiera utbildningen privat eller via företag. Allmänt Nordvik, Floristskolan i Höga Kusten, är den rätta vägen in i floristyrket och blomsterbranschen. Utbildningen har funnits sedan 1994 och har examinerat fler än 300 florister, varav flertalet idag driver egna blomsteraffärer. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta kreativt, skapande och konstnärligt i ett omväxlande arbete och i nära kontakt med människor. Utbildningen skall ge alla kunskaper och tekniker för att du senare skall kunna avlägga gesällprov. Utbildningens syfte är att tillgodose behovet av välutbildade florister ute i butikerna som anställda eller i form av eget företagande. Trädgården på Nordvik består av moderna lokaler och växthus samt en omfattande parkanläggning som är under ständig utveckling vad det gäller sortiment och anläggningsarbeten. Det innebär en inspirerande miljö där olika utbildningar berikar varandra.

Floristutbildningen Nordvik
Floristutbildningen Nordvik logotyp