Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

GastroMerit, Martin & Servera

Kompetensutveckling / Kurs · Yrkesutbildning

GastroMerit, Martin & Servera beskrivande bild

Om utbildaren

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet, vi har utbildningar för hotell, restaurang och storkök.

Ämnen hos GastroMerit, Martin & Servera

  • Organisation & Ledning
  • Ekonomi
  • Försäljning
  • Industri
  • Hotell & Restaurang
  • Service & Kundtjänst
  • Offentlig Förvaltning

11 utbildningar hittades hos GastroMerit, Martin & Servera

Serveringstillstånd/Alkohollagsutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Den här kursen är speciell framtagen för dig som ska göra kunskapsprovet för serveringstillstånd hos kommunen. Den passar även dig som vill färska upp minnet och få information om de senaste lagförändringarna. Utbildningen utgår från Sveriges alkohollag och ger dig de kunskaper du behöver för att klara provet. Under den här webbutbildningen får du på ett enkelt sätt lära dig alkohollagen. Utbildningen är sammansatt 2017 och innehåller alla de senaste uppdateringarna i lagen som du behöver känna till. Utbildningen genomför du på egen hand i lugn och ro framför datorn och består av filmer, delprov och slutprov. Efter genomgången kurs får du ett kursintyg. Kursen vänder sig till dig som är i processen med att söka serveringstillstånd. Den passar även för dig som önskar förbättra kontrollen av lagar och regler i den egna verksamheten. Den är även lämplig för dig som vill uppdatera dina kunskaper i ämnet, kanske för att du gick kursen för många år sedan.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Personalutbildning i ansvarsfull alkoholhantering (AAS)

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning AAS - Under den här kursen får du grundläggande kunskaper i alkohollagen och kännedom om de skyldigheter och rättigheter som ett arbete med servering av alkoholhaltiga drycker innebär. Den här webbutbildningen riktar sig till dig som arbetar i en verksamhet med servering av alkoholhaltiga drycker. Vi rekommenderar att servitriser, servitörer, bartenders, diskplockare, ordningsvakter och entrévärdar genomför den här utbildningen. Utbildningen tar upp de delar av alkohollagen som personalen i en verksamhet som hanterar alkohol måste känna till för att inte riskera att förlora serveringstillståndet. Myndigheterna ställer idag krav på att de som jobbar med servering av alkohol har "nödvändiga kunskaper". I den här utbildningen ser vi till att du får dessa kunskaper.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Livsmedelshygien och HACCP - Grundutbildning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 6 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga verksamheter. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar. Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (Haccp, Egenkontroll) Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som t ex kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser (faroanalys) samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Grundutbildningen är den mest omfattande utbildningen och följer riktlinjer från Livsmedelsverket och SAMS kursplan. Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Livsmedelshygien Bas

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning – Introduktionsutbildning för att du ska få grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Utbildningen är lämplig för alla som har kontakt med livsmedel där det på arbetsplatsen redan finns personer med övergripande ansvar. Kallskänkor, kockar samt portionerings- och servispersonal måste ha baskunskaper inom livsmedelshantering när de i varierande omfattning kommer i kontakt med livsmedel. Vi går bland annat igenom hur man minskar riskerna för matförgiftning, hur råvaror och tillredda livsmedel hanteras och separeras från varandra för att undvika korskontamination samt vilka faror som finns förknippade med bristfällig livsmedelshantering. Kursen vänder sig till: Kockar, serveringspersonal, portioneringspersonal, kallskänkor och övrig personal med livsmedelskontakt inom restaurang och offentlig verksamhet.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Grunderna i Restaurangekonomi - Öka lönsamheten

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 2 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet. För att driva en framgångsrik och lönsam restaurang är det inte tillräckligt med god mat och bra service. Det krävs också att intäkterna är större än utgifterna och att all den mat och dryck som restaurangen säljer är med och bidrar till restaurangens vinst. Att få intäkter och utgifter att gå ihop är en fråga om ekonomi. Ju fler inom en verksamhet som har kunskaper inom ekonomi, desto större är möjligheterna att ha en god och stabil ekonomi. Kursen vänder sig i första hand till dig som är krögare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, barchef eller har budgetansvar för någon del inom en restaurangverksamhet.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Allergier och intoleranser för restaurang

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang, café eller inom en restaurangkedja och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Service och merförsäljning - nå ökad försäljning

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Driver du en restaurangverksamhet och vill att din personal ska jobba mer effektivt och ha gästen i fokus? Har du många unga anställda utan tidigare yrkeslivserfarenhet? Då passar den här introduktionskursen i service och merförsäljning perfekt. I den här webbutbildningen får du en grundlig genomgång i hur service och merförsäljning hänger ihop – och hur det kan göra skillnad i din kassa. Utbildningen fokuserar på verktyg för att nå ökad försäljning och hur du med enkla medel kan få dina gäster att spendera mer pengar under sitt besök. Utbildningen är webbaserad och består av utbildningsfilmer där du får möta olika personer som har relevanta kunskaper inom service och merförsäljning. Du kommer även att ställas inför utmaningar för att ytterligare utveckla dig själv. Kursen leds av Fredrik Lindell som har mångårig erfarenhet av att vägleda personal till ökad försäljning. Kursen vänder sig till dig som jobbar i en restaurangverksamhet och vill ha nya verktyg för att kunna öka försäljningen.

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Allergier och intoleranser för offentlig verksamhet

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Online
  • 4 timmar
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Webbutbildning - Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med offentlig måltidsverksamhet, skola och förskola och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser. Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat. Kursinnehåll Näringslära Hälsotrender Vanliga allergier och intoleranser Allergener enligt EU-listan Säker hantering av livsmedel Beredning och servering Specialkost Menyplanering

Löpande starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Diplomerad kökschef - redo för nästa steg i karriären?

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 6 månader
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap. Utbildningen ger dig de verktyg som behövs för att arbeta som kökschef och ta en aktiv del i företagets utveckling. Utbildningen är främst teoretisk men inkluderar även vissa praktiska dagar samt studiebesök. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som kökschef, köksmästare, blivande köksmästare eller sous chef och är redo för nästa steg i karriären. Kreativ ledare: Malin Söderström Kreativ ledare för den nya kökschefsutbildningen är ­Malin Söderström, utsedd till årets mentor 2017 på Stella-galan. Hon driver idag restaurangen på Moderna Muséet. Malin deltar under introduktions- och examinationsdagen. Som kreativ ledare är det Malins uppgift att ur ett branschperspektiv vara med och påverka och säkerställa att utbildningen innehåller relevanta och intressanta ämnen för de som vill ta nästa steg i karriären.

Start 2021-08-24

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Sommelier - Diplomutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 5 månader
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

På GastroMerits branschunika sommelierutbildning träffar du några av Sveriges bästa sommelierer som kursledare. Kursen ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin och sprit. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar, för att skapa förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck. Hur doftar egentligen blyerts och känner du igen smaken av läder? Kan man odla vin i hela världen och vad är terroir? Kom till oss och få svar på dina frågor om all världens viner och andra drycker. Att bli sommelier hos oss tar bara en termin av roliga och intensiva studier. Vi ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin, sprit och även alkoholfria alternativ. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med marknadens bredaste dryckesprovningar. Du får på så sätt förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck. Målgrupp Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och som vill få djup kunskap om de viktigaste vinländerna och regionerna i världen samt få det praktiska hantverket för att kunna arbeta som sommelier. Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov blir du sommelier.

Flera starter

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Diplomerad Restaurant Manager - Restaurangchef

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 6 månader
  • 50%
GastroMerit, Martin & Servera logotyp

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll. Syftet med utbildningen är att ge dig ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. Verktyg och kunskap som lyfter dig en nivå, så att du kan se verksamheten som en helhet. Den röda tråden blir en verksamhetsplan där du arbetar med din egen verksamhet. På examinationsdagen presenterar du en plan över förändringarna som är viktiga för att fortsätta utvecklas och bli ett mer lönsamt företag. Förutom det egna arbetet avslutas varje kursblock med en reflektionsuppgift som du i grupp diskuterar och lämnar in. Samtliga kursledare är aktiva och verksamma inom sitt branschområde och besitter den kompetens och erfarenhet som krävs för att du ska höja dina kunskaper om hur man driver en framgångrik restaurangverksamhet. Sagt om utbildningen "Jag är oerhört glad att jag gick Restaurant Manager hos GastroMerit. Jag har jobbat i branschen i över 20 år och utbildningen har hjälpt mig att att definiera min yrkesroll som krögare. Tack vare utbildningen fick jag ett annat helhetsperspektiv, ser nya möjligheter, jobbar bättre med personalfrågor och gruppdynamik. Kursen gav mig även verktyg för att skapa smarta kundpaket och göra strategiska planer", berättar Nenad Egic, ägare av Isola Bella i Visby.

Start 2021-01-25

GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit, Martin & Servera logotyp