Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Högalids Folkhögskola

Folkhögskola

Högalids Folkhögskola beskrivande bild

Om utbildaren

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar.

Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande. Läs in behörigheter för vidare studier, fördjupa ett musikintresse eller förbered dig för ett jobb. Skolans internat erbjuder ett hemtrevligt boende.

Välkommen – Du också!

Ämnen hos Högalids Folkhögskola

 • Kultur & Design

3 utbildningar hittades hos Högalids Folkhögskola

Allmän kurs - sång/musik

 • Folkhögskola
 • Kalmar
 • 1 år
 • Heltid
Högalids Folkhögskola logotyp

Kursen för dig som vill läsa in grundläggande behörighet för vidare studier och samtidigt vill utvecklas som sångare eller musiker. För dig… – som vill läsa in dina grundläggande behörigheter på gymnasienivå – som vill kombinera behörighetsstudier med sång och/eller musik Kursprofil/inriktning Kursen ger dig möjlighet att läsa in grundläggande gymnasiebehörighet för vidare studier och samtidigt utvecklas som sångare eller musiker. Du jobbar i egen takt efter dina förutsättningar. Samarbete med skolans övriga kurser förekommer. Du som har läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem och/eller är studieovan ges möjlighet till särskilt stöd. Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar, kulturevenemang med mera. På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål. Du jobbar i egen takt efter dina förutsättningar.

Högalids Folkhögskola
Högalids Folkhögskola logotyp

Sång & komp

 • Folkhögskola
 • Kalmar
 • 1 år
 • Heltid
Högalids Folkhögskola logotyp

För dig som vill utveckla din sång för fortsatta studier vid en musikhögskola eller som aktiv fritidssysselsättning och få ökad kunskap på ditt kompinstrument. För dig… – som är intresserad av att utveckla din sång – som vill öka dina färdigheter vad gäller komp&sång – som tycker att sång&komp är det bästa du vet Kursprofil/inriktning Genom workshops, övningar, praktisk röstteori och individuell handledning inför gruppen får du kunskap om din röst och dess möjligheter. Vi arbetar med solo och gruppsång inom ett brett spektrum av genrer och kulturer såsom pop, jazz, musikal och visa. Ditt ackordinstrument utvecklar du då du kompar dig själv eller sångare i klassen. Du förväntas ta stort ansvar för din egen utveckling genom loggbok, egen övning och förberedelse inför varje lektion. På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Högalids Folkhögskola
Högalids Folkhögskola logotyp

Musik på scen

 • Folkhögskola
 • Kalmar
 • 1 år
 • Heltid
Högalids Folkhögskola logotyp

För dig som vill använda dina förmågor på scenen och utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt och därmed hitta din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist. För dig… som är engagerad i musicerande och har musiken som ett stort intresse som har lämnat gymnasiet och står inför ett val kring vad du vill göra i ditt liv och som vill söka en väg till ett yrke med musik som inriktning som vill tillämpa musiken i ett sammanhang där du får väva ihop den konstnärliga delen med den pedagogiska och administrativa samt möta många sceniska utmaningar Kursprofil/inriktning Kursen ger dig möjlighet att pröva dina förmågor på scenen och att utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att du efter avslutad kurs har skaffat dig säkerhet och förmåga att fungera som ledare i olika musikaliska sammanhang. Finn din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist. Kursen är inte direkt förberedande för musikhögskola. Du kan dock med handledning få information om vad du behöver för att studera vidare. Även om du inte förbereder dig direkt för specifika ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och/eller fortsatta studier. På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Högalids Folkhögskola
Högalids Folkhögskola logotyp