Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Idé & Resurscentrum i Ljungby AB

Yrkeshögskola (YH)

Idé & Resurscentrum i Ljungby AB beskrivande bild

Om utbildaren

Idé & Resurscentrum ägs av det lokala näringslivet i Ljungby. Vi är företagens IT- och kunskapscentrum och finns på Garvaren i Ljungby.

Vi är en utbildningsanordnare till företagen och privatpersoner och bedriver också yrkeshögskoleutbildningar inom teknikområdet. Vi anordnar kortare uppdragsutbildningar, seminarier, workshops och frukostmöten.

Vi är också en stor IT-aktör med ett eget moln och erbjuder IT- och internettjänster till företag och privatpersoner.

Ämnen hos Idé & Resurscentrum i Ljungby AB

  • Teknik & Ingenjör

1 utbildningar hittades hos Idé & Resurscentrum i Ljungby AB

Servicetekniker

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Ljungby
  • 4 terminer
  • Heltid
Idé & Resurscentrum i Ljungby AB logotyp

En servicetekniker arbetar i många olika branscher och med många olika produkter/maskiner/utrustning som verktygsmaskiner, pressar, robotar och hissar, men också på sjukhus som medicintekniker. Du kan arbeta som resande tekniker med hela världen som ditt arbetsfält eller internt på ett företag som underhållstekniker. Inriktningen på utbildningen är mot maskintillverkare (ej fordon). Det råder stor kompetensbrist idag inom automatisering, digitalisering och robotisering inom industrisektorn och de kräver fler tekniker med bred kompetens inom områdena. Omställningen för företagen skapar ett stort nyrekryteringsbehov av yrkesrollerna. Utbildningen är bred och ditt framtida arbete kan finnas inom många olika branscher. Utbildningens pedagogik bygger på en stark koppling mellan teori och praktik med många laborationer inom alla tekniska kurser. Lärande i arbetslivet (LIA) ingår med 20 veckor som skapar dina kontakter för en framtida anställning. Efter utbildningen kan du jobba som: Resande servicetekniker Automationstekniker på maskiner Servicetekniker för hissar Automationstekniker inom el, drift- & underhållstekniker Styr- och reglertekniker Reparatör inom olika branscher och många fler Kuriosa: vid en sökning på yrket "servicetekniker" den 31 mars 2021, finns det 577 lediga jobb. Efterfrågan är alltså enorm! Behörighet: Särskilda förkunskaper krävs. Läs mer på vår utbildningssida.

Start Höst 2021

Idé & Resurscentrum i Ljungby AB
Idé & Resurscentrum i Ljungby AB logotyp