Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Karlskoga kommun

Yrkeshögskola (YH)

Karlskoga kommun beskrivande bild

Om utbildaren

Karlskoga kommun erbjuder både grundskolekurser, gymnasiekurser, komvux som särskild utbildning, SFI - svenska för invandrare, uyrkeshögskola samt yrkesutbildningar på gymnasienivå.  Utbildningarna är eftergymnasiala och varierar allt från ett till tre år långa. Utbildningarna matchas mot arbetslivets behov vilket innebär att nya utbildningar kan starta och andra försvinna beroende på arbetsmarknadens efterfrågan.

På nästan alla utbildningar inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik i skolan men även med praktik ute på arbetsplatser (Lärande i arbete, LIA).

Ämnen hos Karlskoga kommun

  • Industri
  • Teknik & Ingenjör

2 utbildningar hittades hos Karlskoga kommun

CNC-tekniker/produktionstekniker blått certifikat

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Karlskoga
  • 2 år
  • Heltid
Karlskoga kommun logotyp

Målet med utbildningen är att våra studenter ska få en aktuell och kvalificerad specialistkompetens med god bredd för att kunna arbeta inom den moderna tillverkningsindustrin med CNC- och CAD/CAM-teknik. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter i att programmera, leda och delta i industriell tillverkning med avancerad CNC-teknik. Efter avslutad utbildning kommer du att ha kunskaper motsvarande blått certifikat och även delar av respektive svart. Utbildningen omfattar bland annat:​ programmering och hantering av CNC-styrda verktygsmaskiner och moderna CAD/CAM-verktyg beredning, styrning och optimering av produktion i CNC-styrda multifunktionsmaskiner metoder för att effektivisera och kvalitetssäkra produktion material/verktygslära och skärteknik Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:​ CNC-tekniker/operatör​ CAM-beredare​ Produktions- och kvalitetstekniker​ Produktionsplanerare​ Den avancerade tillverkningsindustrin är en av Sveriges viktigaste branscher och tillgången på kvalificerad arbetskraft är avgörande för branschens framtid!

Start 2021-09-01

Karlskoga kommun
Karlskoga kommun logotyp

Industriell automationstekniker

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Karlskoga
  • 2 år
  • Heltid
Karlskoga kommun logotyp

I denna utbildning får du en aktuell och kvalificerad kompetens med gedigen bredd för att kunna arbeta inom den moderna process- och tillverkningsindustrin som automationstekniker.​ Automation är en framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften, utbildningen ligger i gränslandet mellan maskin-, el- och datateknik och är relativt branschoberoende. Detta ger dig goda möjligheter till jobb efter avklarad examen. Vem riktar sig utbildningen till?​ dig som är intresserad av tekniskt inriktat arbete och är beredd att jobba inom ett område där utvecklingen snabbt går framåt och har ett intresse av att alltid lära sig nya saker​ dig som läst gymnasiets industriprogram, el- och energiprogram, teknikprogram eller relevant yrkesprogram​ dig som är yrkesverksam inom området och vill fördjupa sina kunskaper​ Efter avslutad utbildning kommer du ha kunskaper om​: industriell automation och industriella processer i allmänhet​ underhållsmodeller och de praktiska formerna för genomförandet​ elsäkerhet, personsäkerhet, miljökrav och grunderna för CE-märkning ur ​ brukarperspektiv​ automationssystem, datorkommunikation, fältbussar och trådlösa system​ programdokumentation och programmeringsteknik​ sammansatta system, systemteknik och HMI​ Lean och kvalitetsteknik och ledarskap av mindre teknikprojekt Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta som​: Industriell automationstekniker​ Automationstekniker

Start 2021-09-01

Karlskoga kommun
Karlskoga kommun logotyp