Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Mt Utveckling & Friskvård

Yrkesutbildning

Mt Utveckling & Friskvård beskrivande bild

Om utbildaren

MT utveckling är ett utbildningsföretag som startades 2002 och har sedan dess utbildat hundratals massörer, massageterapeuter och mobiliseringsterapeuter. Vår idé är att man ska kunna utbilda sig utan att behöva ta tjänstledigt och därför så är alla våra utbildningar s.k. distansutbildningar vilket innebär att eleverna finns på plats vid 1 tillfälle i månaden och däremellan studerar de på egen hand hemma med handledning från oss. Det gör att den ekonomiska biten blir mindre samtidigt som eleverna kan ta allt i sin egen takt.

Ämnen hos Mt Utveckling & Friskvård

 • Hälsa & Friskvård
Logga för Mt Utveckling & Friskvård

Utbildarens webbsajt

www.massagekurs.nu

3 utbildningar hittades hos Mt Utveckling & Friskvård

Massageterapeut

 • Yrkesutbildning
 • Falun
 • 8 månader
 • 50%
Mt Utveckling & Friskvård logotyp

I utbildningen massageterapeut läser du anatomi (hur kroppen är uppbyggd), fysiologi (hur kroppen fungerar)och patologi (skador och sjukdomar) samtidigt som du lär dig att behandla med hjälp av massage, stretching , triggerpunktsbehandling, Neurofacilitering och andra metoder för avslappning och smärtlindring. Vi lär oss både tuff idrottsmassage och mjukare massage för människor med olika smärtsyndrom. Du kommer efter genomgången utbildning att kunna öppna egen massageklinik, jobba på gym eller spa som exempel. Massageterapeut är en mycket mer omfattande utbildning än friskvårdsmassörutbildningen. Massageterapeuter arbetar i stor utsträckning med klienter som lider av stress, spänningar och har skador i rörelseapparaten. Jämfört med massörer har massageterapeuten djupare förståelse och kunskap om kroppens funktioner och olika problem som kan uppstå vid t.ex. monotont arbete eller träningsrelaterade situationer. Kursstart Kursstart: 16:e oktober -2020 Datum då du är på plats i Falun 2020: 16-18/10 , 20-22/11 , 11-13/12. 2021: 15-17/1 , 19-21/2 , 19-21/3 , 16-18/4, 8-9/5 och 29-30/5

Mt Utveckling & Friskvård
Mt Utveckling & Friskvård logotyp

Massör

 • Yrkesutbildning
 • Falun
 • 5 månader
 • 50%
Mt Utveckling & Friskvård logotyp

Detta är en utbildning för dig som enbart vill jobba med massage och lättare typer av besvär eller vill komplettera ditt nuvarande yrke inom hälsobranschen. Massage är mycket användbart och uppskattat världen över och fungerar därför utmärkt som komplement till t.ex. ett yrke där man jobbar med den mentala biten hos sina klienter eller andra hands-on terapier. Du lär dig de grunderna i svensk massage och kan ge dina klienter en avslappnande massage eller terapeutisk stretching och därigenom lindra besvär med stress och spänningstillstånd samtidigt som du läser fysio­logi och anatomi. Du kommer att kunna jobba på spa,gym eller andra massageinstutitioner och kan starta eget. Vill du sedan förkovra dig ytterligare så rekommen­derar vi massageterapeututbildningen som du får 40% rabatt på. Omfattning: Utbildningen är upplagd som distanskurs med träffar en gång per månad (lör-sön). Mellan träffarna praktiserar samt studerar du den teoretiska biten med stöd från oss. Datum då du är på plats i Falun 2020: 18-20/9, 16-18/10, 20-22/11, 11-13/12. 2021: 15-17/1, 19-21/2.

Mt Utveckling & Friskvård
Mt Utveckling & Friskvård logotyp

Manuell terapeut

 • Yrkesutbildning
 • Falun
 • 7 månader
 • 50%
Mt Utveckling & Friskvård logotyp

Som manuell terapeut jobbar du med olika tekniker för att på bästa sätt hjälpa dina patienter med deras besvär/skador. Detta är en vidareutbildning för massageterapeuter i första hand som känner sig begränsade i sitt yrkesutövande och vill kunna hjälpa fler med ytterligare behandlingsmetoder. Manuell terapi passar de flesta terapeuter eftersom det är så mångsidigt och därför inte sliter på terapeutens kropp samtidigt som patienterna får en optimal behandling. Du kommer efter utbildningen att kunna drastiskt öka antalet potentiella kunder samtidigt som jobbet blir mer omväxlande. Det grundläggande i manuell terapi är sambandet mellan muskler-leder-nervsystem där varje behandling måste inbegripa alla dessa tre för att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat. Innehåll: Mobilisering Manipulation Dryneedling Artroneurologisk akupunktur Akupressur Kinesologi Omfattning: Utbildningen till Manuell terapeut är uppdelad i 6 st 3-dagars block. Kursdatum 2020: 4-6/9 , 2-4/10 och 27-29/11 2021: 5-7/2 , 26-28/3 , 23-24/4 Pris: 15.920:- exkl. moms

Mt Utveckling & Friskvård
Mt Utveckling & Friskvård logotyp