Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Naprapathögskolan

Yrkesutbildning

Naprapathögskolan beskrivande bild

Om utbildaren

Naprapathögskolan är nordens största högskola inom manuell medicin

Vår vision är att vara en av världens ledande utbildningar inom manuell medicin, att stödja och bedriva forskning av hög internationell kvalitet inom manuell medicin i allmänhet och naprapati i synnerhet samt att befästa och utveckla naprapatins roll i samhället.

En utbildning – Flera möjligheter!

Ofta har diagnostik och behandling inom naprapatyrket främst ett fokus på rörelseorganen. Vi har däremot utökat den beteendevetenskapliga delen av utbildningen för att göra utbildningen bredare. Naprapatprogrammet bidrar därmed till att naprapater idag utgör en naturlig del inom både sjukvård, friskvård, företagshälsovård och inom idrottsrörelsen.

Ämnen hos Naprapathögskolan

  • Sjukvård
  • Hälsa & Friskvård
Logga för Naprapathögskolan

Utbildarens webbsajt

naprapathogskolan.se

1 utbildningar hittades hos Naprapathögskolan

Naprapatprogrammet

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 4 år
  • Heltid
Naprapathögskolan logotyp

Naprapati är en väletablerad och efterfrågad behandlingsform och behovet av naprapater är stort. Som naprapat kan du arbeta inom en rad olika områden exempelvis friskvård, sjukvård och företagshälsovård. Naprapatin har även vunnit stort genomslag inom idrottsvärlden där klubbar, förbund och även enskilda idrottare anlitar naprapater. Naprapater finns också i de medicinska teamen bakom många av våra OS-idrottare och landslag. Naprapatprogrammet erbjuder Omväxlande studier med praktik redan från termin två Engagerade lärare, handledare och god sammanhållning bland studenterna Massageterapeut och personlig tränare redan efter första året God arbetsmarknad och högst sysselsättningsgrad av alla legitimerade yrken inom svensk hälso- och sjukvård! Vad du lär dig Hälften av programmet ägnas åt kurser såsom anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi och idrottsmedicin. Den andra hälften omfattar specialisering där du får lära dig att undersöka och diagnostisera besvär i muskler och leder samt behärska de manuella behandlingsteknikerna; triggerpunktsbehandling, stretching, klassisk massage, mobilisering och manipulation. Du lär dig även manuella behandlingstekniker med bland annat träningslära och ergonomi. En utbildning – Flera Möjligheter! För en naprapat är diagnostik och behandling till största del inriktad på rörelseorganen men vi har även utökat den del av utbildningen som har beteendevetenskaplig inriktning. Bredden inom naprapatprogrammet gör att naprapater idag utgör en naturlig del inom både friskvård, sjukvård, företagshälsovård och inom idrottsrörelsen. Efter fyra års studier och avlagd naprapatexamen kan du genomföra praktiktjänstgöring och ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Start 2021-08-23

Naprapathögskolan
Naprapathögskolan logotyp