Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Northlab Networks AB

Kompetensutveckling / Kurs · Yrkesutbildning

Northlab Networks AB beskrivande bild

Om utbildaren

Vi har över 50 års samlad erfarenhet i telekombranschen och drivs av att hjälpa våra kunder att göra ett bra jobb med rätt utrustning till rätt pris. Med vår unika kompetens om svetsning, mätning och installation av fiberoptik kan NorthLab erbjuda dig produkter och tjänster som sparar tid och pengar vid telekom- och bredbandsinstallation.

Genom exceptionell service och support är vårt mål alltid att hjälpa våra kunder att hitta den optimala lösningen för just sina behov.

Ämnen hos Northlab Networks AB

  • Data & IT

2 utbildningar hittades hos Northlab Networks AB

Kombinerad skarv -och mätkurs

  • Yrkesutbildning
  • Nacka
  • 3 dagar
  • Heltid
Northlab Networks AB logotyp

Kursen riktar sig till alla som kommer i kontakt med fiberoptik vid installation i bredbands- och/eller telekomnätverk. Sannolikt jobbar du idag med installation, service, underhåll eller besiktning. Utbildningen är dock lika givande för dig som planerar, ansvarar eller upphandlar tjänster för fiberoptiska nätverk. Kurserna är flexibla och kan hållas på ert företag eller i våra lokaler i Nacka, Stockholm. Allt för att skapa maximal flexibilitet för dig som kund. Vi kan även skräddarsy kurser för att passa just ditt behov. Utbildningen består av två delar: Skarvning Kursen omfattar alla viktiga moment runt skarvning av fiber. Dessa frågor och många fler besvaras under kursen som till största delen bygger på praktiska övningar med fibersvetsar, kablar, skarvboxar m.m. Mätning Denna del är av största vikt för kvalitetskontroll av ett utfört arbete men även vid felsökning. Du lär dig att handha OTDR såväl som ljuskällaeffektmeter(power meter) samt när du använder respektive instrument. Utöver detta får du en förståelse för varför renlighet är så viktigt vid mätning och hur en anläggning godkänns och dokumenteras.

Flera starter

Northlab Networks AB
Northlab Networks AB logotyp

5G introduktion

  • Kompetensutveckling / Kurs
  • Distans
  • 2 dagar
  • Heltid
Northlab Networks AB logotyp

Kursen ger dig status på den senaste utgåvan för 5G, den så kallade R15 utgåvan. Efterföljande utgåva R16, färdig i juli 2020, kommer ytterligare att öka på funktionaliteten i 5G. Under två dagar erbjuder Northlab Networks AB dig en avancerad kurs som ger en introduktion till de nya 5G-systemen som specificeras i olika utgåvor av organisationen 3GPP. Kursen fokuserar både på nya luftgränssnittet samt på information om det nya core-nät som håller på att definieras. Nya funktioner som edge computing och network slicing kommer också tas upp. Under utbildningen kommer du få kunskap om det nya luftgränssnittet (New Radio) liksom det nya core nätet (5G core). New radio ger ett mer flexibelt radionät som även kommer att kunna användas för fast yttäckande radio (Fixed Wireless Access). Det nya core nätet ger en möjlighet att skapa tjänster på ett både snabbare och mer genomgripande sätt. Network slicing möjliggör även nya affärsmöjligheter med skapande av ”parallella nät” samtidigt som Edge computing avlastar kärnnätet.

Start 2021-10-13

Northlab Networks AB
Northlab Networks AB logotyp