Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Ocellus Information Systems

Yrkeshögskola (YH)

Ocellus Information Systems beskrivande bild

Om utbildaren

Vi startade våran resa 1996, men vi var då inte ett gediget utbildningsföretag som vi är idag. Vi fokuserade då på att arbeta med konsultverksamhet och applikationsutveckling. Intresset för utbildning och pedagogik har dock alltid funnits inom företaget och vi började tidigt 2000 med att skapa våra första utbildningar inom GIS.

Ämnen hos Ocellus Information Systems

  • Data & IT
Logga för Ocellus Information Systems

Utbildarens webbsajt

ocellus.se

1 utbildningar hittades hos Ocellus Information Systems

Mobila System & GIT - Utbildning med spännande jobbmöjligheter

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans (Uppsala)
  • 2 år
  • Heltid
Ocellus Information Systems logotyp

Den här utbildningen ger dig möjligheten att koppla samman geografisk IT med den mobila tekniken. Du kommer efter utbildningen att kunna förstå, administrera och tillämpa geografisk informationsteknik (GIT), samt skapa egna geografiska informationssystem (GIS) i både desktop-, webb och mobil miljö. Du kommer under utbildningen också att få möjlighet att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare inom olika branscher. Yrkesroller och arbetsmarknad Mobila System och GIT är en mycket bred utbildning och kan därför leda till en mängd olika yrkesroller. Bland dessa så återfinns bland annat GIS-utvecklare, GIS-samordnare, projektledare, konsult, samhällsplanerare, applikations-/systemutvecklare, mättekniker, med flera. Dessa yrkesroller finns i sin tur representerade inom en mängd olika branscher både inom privat och inom offentlig sektor. Branschen Att koppla samman data med ett geografiskt läge öppnar upp för en värld av tekniska analyser som kan vara användbara och många gånger avgörande vid beslutsfattande. Det är t.ex. mätteknikerns jobb att mäta in nivåskillnader och avstånd vid planering av ett bygge. Det är en GIS-analys som ligger till grund för i vilken riktning eld sprider sig vid en skogsbrand. Det är ett GIS-system som styr ruttoptimeringen i din GPS. GIS återfinns i majoriteten av de funktioner, stora som små, som vi idag tar för givna. Var med att utveckla framtidens teknologi du också! Sök till Mobila System och GIT. Studieform Distans med fyra fysiska träffar. Utbildningen har en ny start 1 september 2021. Ansökan är öppen 1 februari 2021 t.o.m. 31 maj 2021

Start 2021-09-01

Ocellus Information Systems
Ocellus Information Systems logotyp