Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Restaurangakademien

Yrkeshögskola (YH) · Yrkesutbildning

Restaurangakademien beskrivande bild

Om utbildaren

MED MÅLTIDEN I CENTRUM

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.

Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen. Även det ökande allmänna mat- och dryckintresset förvaltar vi genom att erbjuda högklassig undervisning till privatpersoner och att anordna företagsevents.

Ämnen hos Restaurangakademien

  • Hotell & Restaurang

3 utbildningar hittades hos Restaurangakademien

Grunderna inom vin

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 1 månad
  • 50%
Restaurangakademien logotyp

– VINKURS MED FOKUS PÅ GRUNDERNA Kursinnehåll: Det här är kvällskursen för dig som har fått upp ögonen för vin och vill lära dig mer! Under de fem föreläsningstillfällena kommer du att lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna samt prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går också igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Sista tillfället blir det en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1. Du: Kursen riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Kanske är du sugen på vår Sommelierutbildning, men känner dig inte riktigt redo än? Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och vilja att lära dig mer! Kursledare: Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz Michel Jamais och Susanne Berglund-Krantz är vana att lära ut och undervisar också på vår Sommelierutbildning. Pris: 6072 kr exkl. moms Du får enklare förtäring innan kursen drar igång, kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov. Omfattning: Vinkursen hålls under sex tisdagskvällar mellan kl 18:30-21:30.

Restaurangakademien
Restaurangakademien logotyp

Sommelierutbildning steg I

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 3,5 månader
  • Heltid
Restaurangakademien logotyp

SOMMELIERUTBILDNING MED INTERNATIONELL VALIDITET Restaurangakademiens Sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck. Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3. DU: Arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem. PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms) PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms) 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Restaurangakademien
Restaurangakademien logotyp

Internationell Sommelier, 200 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Stockholm
  • 1 år
  • Heltid
Restaurangakademien logotyp

DRYCKESUTBILDNING PÅ HELTID Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen. DU: Har den behörighet som krävs (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen, och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden. Din dröm är att tillhöra morgondagens sommelierelit! OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel. BEHÖRIGHETSKRAV: Gymnasieexamen, alternativt motsvarande t ex utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

Restaurangakademien
Restaurangakademien logotyp