Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Sjöskolan på Beckholmen AB

Yrkesutbildning

Sjöskolan på Beckholmen AB beskrivande bild

Om utbildaren

Hos Sjöskolan på Beckholmen AB har vi båtutbildningar för såväl sjömän som fritidsskepparen. Vi utbildar centralt och marint i Stockholm samt Göteborg. 

Här finns yrkeskurser som hjälper dig att påbörja din marina yrkeskarriär, till exempel med Fartygsbefäl klass VIII. Du kan även underhålla dina säkerhetskunskaper som sjöman med till exempel Basic Safety refresh.

Sjöskolans verksamhet genomsyras av våra 3 "P". Våra instruktörer är Professionellt verksamma inom de yrken de föreläser om. Vi inkluderar Praktiska moment så mycket som möjligt i undervisningen och vi ser individen och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår.

Ämnen hos Sjöskolan på Beckholmen AB

  • Transport & Logistik
  • Säkerhet & Skydd

2 utbildningar hittades hos Sjöskolan på Beckholmen AB

Fartygsbefäl klass VIII

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 6 dagar
  • Heltid
Sjöskolan på Beckholmen AB logotyp

Fartygsbefäl klass VIII, den kompletta navigationsutbildningen för dig som vill och skall köra i inre fart. Dagens Skepparexamen heter Fartygsbefäl klass VIII. Fartygsbefäl klass VIII är en bred utbildning med navigation, radar, VHF, säkerhet med såväl brand- som livflotteövning, lagstiftnings- och ansvarsfrågor med mera. Den är ett krav för dig som framför en båt över 6 meter kommersiellt, vare sig du har passagerare eller inte. Kanske du kör en mindre charterbåt, taxibåt, bogserbåt eller använder din båt i yrket på annat sätt. Med den här utbildningen får du köra i inre fart, med en båt upp till 20 bruttoenheter (volym). Många fritidsbåtsägare tar Fartygsbefäl klass 8 för att få fördjupad kunskap. När du klarat din examen kan du även få kustskepparen inskriven i den blå boken. (Kostnad 360 kr) På Sjöskolan ingår praktiska övningar med livflotte utomhus hela året om. Om du har en gammal skepparexamen sedan tidigare är den i stort sett jämförbar med dagens utbildning. Dock ej att förväxla med Kustskepparintyg. Kontakta oss så kan vi berätta mer. Utbildningens innehåll Dag- och mörkernavigering med kurser, bäringar, rättning för deviation och missvisning. Land- och sjömärken. Teori och praktik på radar VHF Stabilitet Meteorologi Brandskydd Hälso- och sjukvård Nödsituationer; olika kommunikationsmetoder. Passagerarsäkerhet och personlig säkerhet; säkerhetsorganisation ombord, utrustning lagar och förordningar. Övning med livflotte i havet året runt Kurstider Våra kurser är på sex dagar i rad + tid för radarkörning en kväll i liten grupp plus tid examination.

Löpande starter

Sjöskolan på Beckholmen AB
Sjöskolan på Beckholmen AB logotyp

Basic Safety

  • Yrkesutbildning
  • Stockholm
  • 1 vecka
  • Heltid
Sjöskolan på Beckholmen AB logotyp

Basic Safety grundläggande säkerhet för sjöpersonal enligt STCW Manila. Basic Safety kursen genomförs under fem dagar. Dels teori blandat med praktik på Beckholmen i Sjöskolans egna lokaler. En till två dag hålls på övningsbrandfältet i Rosersberg sista dagen är alltid på Beckholmen. Som vanligt på Sjöskolan varvas teori med praktiska övningar, och utbildningen sker i genuin varvsmiljö. Basic Safety är en kurs i grundläggande säkerhet för sjöpersonal och motsvarar kraven i STCW-koden sektion A-VI/1.1-1.4. Kursens omfattning uppfyller de krav som angetts av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2013:47) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal, i enlighet med Manilafördraget. Sjöskolan på Beckholmen var först i Sverige med att kunna erbjuda utbildningen efter Manilafördraget 2012. Observera att om du gått Basic Safety innan detta fördrag måste du gå om utbildningen för att certifikatet skall gälla! Sjöskolan är certifierad av Transportstyrelsen att genomföra Basic Safety. Våra instruktörer har lång erfarenhet och mycket goda referenser. Brandteori och praktik genomförs av särskilt sakkunniga på brandskydd ombord. Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Med hjälp av detta tar du sedan ut ett internationellt giltigt certifikat på Transportstyrelsen. I Norge motsvarar denna kurs IMO60, och är ett lägsta krav för anställning på t.ex. Hurtigruten. Kursen är också populär bland seglare som tycker säkerheten ombord är viktig under till exempel långseglingar. Underkursen får du förutom massa viktig teori även uppskattade praktikpass. Du får prova överlevnadsdräkter i vatten, samt testa hur svårt det är att komma ombord en livflotte. Det blir inte lättare med dräkt och flytväst, en nyttig kunskap. Du får även prova på att släcka bränder på brandfält, där den största lärdomen brukar vara att man inte vill råka ut för brand ombord. Du får även testa hur det fungerar att använda en elektrisk hjärtstartare, samt friska upp dina kunskaper i HLR.

Löpande starter

Sjöskolan på Beckholmen AB
Sjöskolan på Beckholmen AB logotyp