Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Södertörns folkhögskola

Folkhögskola

Södertörns folkhögskola beskrivande bild

Om utbildaren

Södertörns folkhögskola handlar om kommunikation, möten och människor. Vi finns på två centrala platser i Stockholms län, i Liljeholmen och i Solna. I Liljeholmen utbildar vi professionella teckenspråkstolkar och dövblindtolkar, skrivtolkar och socialpedagoger. Här möts du av en tvåspråkig miljö, där talad svenska och svenskt teckenspråk samexisterar. Det skapar en utmärkt miljö för dig som vill lära dig teckenspråk, antingen för att utbilda dig till ett yrke eller för att utveckla ett intresse.

På Allmän kurs i Solna kan du som vill fixa motsvarande högskolebehörighet studera i en lugn och kreativ miljö fri från betygstress. Du hittar oss i mysiga lokaler i Solna Folkets hus.

Välkommen till Södertörns folkhögskola!

Ämnen hos Södertörns folkhögskola

 • Beteende- & Socialvetenskap
 • Språk / Språkvetenskap
Logga för Södertörns folkhögskola

Utbildarens webbsajt

www.sodertorn.fhsk.se

3 utbildningar hittades hos Södertörns folkhögskola

Humanistisk socialpedagog

 • Folkhögskola
 • Stockholm
 • 2 år
 • Heltid
Södertörns folkhögskola logotyp

Vill du arbeta professionellt med människor i utsatta livssituationer? Då är den här 2-åriga yrkesutbildningen till humanistisk socialpedagog rätt för dig. Efter utbildningen är du väl förberedd att arbeta som socialpedagog och behandlingspedagog, inom öppenvård och institutionsvård för ungdomar eller vuxna. Gruppdynamik och personlig utveckling är viktiga inslag i utbildningen. Den här utbildningen ges på plats i Liljeholmen, Stockholm och du behöver inga förkunskaper inom socialt förändringsarbete. Ekonomi: Undervisningen är gratis, men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter.

Södertörns folkhögskola
Södertörns folkhögskola logotyp

Skrivtolk - Distans

 • Folkhögskola
 • Stockholm
 • 1 år
 • Heltid
Södertörns folkhögskola logotyp

Tycker du om att skriva? Vill du arbeta med människor? Vill du ha hela samhället som din arbetsplats? Bli skrivtolk! Som skrivtolk tolkar du simultant mellan talad och skriven svenska för personer som är hörselskadade eller döva. Du tolkar i många situationer, alla ställen där människor möts och behöver kommunicera är din arbetsplats. Under hela utbildningen tränar du din skrivhastighet på tangentbord (Qwerty). Du lär dig att kommunicera med personer som blivit döva och hörselskadade som vuxna, genom att använda tecken från det svenska teckenspråket (TSS). Teoretiska och praktiska kunskaper i tolkningsteknik, etik och teknisk utrustning ingår också, samt veckolånga praktikperioder. Avgift: Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar 800 kr/ termin i serviceavgift.

Södertörns folkhögskola
Södertörns folkhögskola logotyp

Teckenspråkstolk och dövblindtolk

 • Folkhögskola
 • Stockholm
 • 3 år
 • Heltid
Södertörns folkhögskola logotyp

Tycker du om att arbeta med människor? Är du intresserad av språk och kommunikation? Vill du ha nya spännande arbetsplatser varje dag? Bli teckenspråkstolk! Teckenspråkstolkar behövs i många olika situationer för kommunikation mellan hörande och döva/hörselskadade. Tolkningen sker oftast simultant. Tolken arbetar även med tolkning för personer med dövblindhet, då används taktilt teckenspråk. Under utbildningen ingår bl.a. teckenspråk, svenska, tolketik, ledsagning av personer med dövblindhet samt praktik hos tolkförmedlare. Avgift: Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar 800 kr/ termin i serviceavgift.

Södertörns folkhögskola
Södertörns folkhögskola logotyp