Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Tillskärarakademin Malmö

Yrkesutbildning

Tillskärarakademin Malmö beskrivande bild

Om utbildaren

Tillskärarakademin Malmö är en personlig skola i det charmiga kulturkvarteret S:t Gertrud. Vår ambition är att vara en av Sveriges ledande specialskolor inom mönsterkonstruktion, tillskärning, modeteckning och kollektionsdesign.

Hos oss får du de bästa förutsättningarna för att lära dig hantverket från grunden och att växa i din professionella yrkesroll för en framtida karriär inom mode och design.

Tillskärarakademin Malmö erbjuder två konst- och kulturutbildningar som både är högskoleförberedande och CNS-berättigande.

Våra lokalaer finns utmed kanalen på Norra Vallgatan, ett stenkast från Malmö Centralstation.

Ämnen hos Tillskärarakademin Malmö

  • Kultur & Design

1 utbildningar hittades hos Tillskärarakademin Malmö

Mönsterkonstruktör/direktris

  • Yrkesutbildning
  • Malmö
  • 40 veckor
  • Heltid
Tillskärarakademin Malmö logotyp

Utbildningen ges på Tillskärarakademin Malmö och vänder sig till dig som vill arbeta med mode/design. Vi lär dig mönsterkonstruktion från det allra enklaste till mer avancerade modeller. Vi erbjuder en innehållsrik utbildning med teoretiska och praktiska inslag, vilket kommer vara ovärderligt inför både yrkesarbete och fortsatta studier i Sverige eller internationellt! Om utbildningen: Du får lära dig att rita plaggskisser i illustrator, ett ritprogram för dem som arbetar med design. Steg för steg lär du dig använda de verktyg som behövs för att rita utförliga plaggskisser. Du kommer också få jobba i Photoshop vilket är nyttigt inför en bred samling yrken. Under utbildiningens gång kommer du utveckla förmågan att självständigt rita, konstruera och sy upp en kollektion. Därmed kommer du också visuellt kunna bedöma en produkt och skapa förståelse för färgens och formens betydelse i en kollektion. Studiebesök: Under utbildningstiden gör vi studiebesök bland annat på modemässan i Köpenhamn, teatern, skrädderi och tar in inspirerande föreläsare. Efter utbildningen kan du: söka till Tillskärarakademin Malmös påbyggnadskurs Produktutveckling 20 v söka till designskolor i Sverige eller utomlands; om du vill studera utomlands, så motsvarar vår utbildning de flesta andra designskolors grundläggande år arbeta i yrkesroller som konstruktör, tillskärare, direktris, modeillustratör, designassistent

Start 2021-08-02

Tillskärarakademin Malmö
Tillskärarakademin Malmö logotyp