Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Väddö Folkhögskola

Folkhögskola · Yrkesutbildning

Väddö Folkhögskola beskrivande bild

Om utbildaren

Väddö folkhögskola är en mötesplats för utbildning och utveckling. Här studerar människor från hela världen i en kreativ och flexibel miljö med naturen runt hörnet. Du kan välja mellan många olika typer av utbildningar och studera allt från hälsa och socialpedagogik till samhällsförändring och skapande verksamheter.

Du har även möjlighet att bo på skolans internat under din studietid och då ingår all kost på vardagar från måndag frukost till fredag lunch i hyran. Skolan ligger i natursköna Roslagen i Stockholms län och närheten till skog och hav bjuder på många fina upplevelser.

Läs gärna mer om Väddö folkhögskola och utbildningarna på skolans hemsidan.

Ämnen hos Väddö Folkhögskola

 • Organisation & Ledning
 • Kultur & Design
 • Beteende- & Socialvetenskap
 • Hälsa & Friskvård
 • Miljö & Hållbarhet
Logga för Väddö Folkhögskola

Utbildarens webbsajt

www.vaddo.fhsk.se

7 utbildningar hittades hos Väddö Folkhögskola

Ekohushåll - i teori och praktik

 • Yrkesutbildning
 • Distans
 • 1 år
 • 50%
Väddö Folkhögskola logotyp

Deltidsutbildningen Ekohushåll – i teori och praktik ges på distans med åtta helgträffar under mars-december. Kursen vägleder dig genom ekohushållningens många olika kunskaper. Vi lär oss att gå från konsument till producent och skapar nya beteendemönster för en mer hållbar och meningsfull tillvaro. Ekohushållning sträcker sig över många olika ämnesområden, därför är utbildningens inriktning bred. Vi studerar allt ifrån regenerativ småskalig odling (vårt huvudfokus på kursen) till kunskap om vilda växter och hantverk. Vi praktiserar odling med kunskaper hämtade från bland annat permakultur och korean natural farming (KNF). Stor vikt läggs vid jordkunskap. Vi odlar framförallt ätbara perenner och vedartade växter. Vi jobbar samtidigt med att ställa om från där vi är idag. För att kunna göra det och för att ha energi att ekohushålla måste vi först se till att vi själva mår bra. Det gör vi med hjälp av att studera näringsrik, hållbar och socialt riktig kost, träning (på din nivå) och andning. Vi tittar även på beteendeförändrande mönster i vår vardag för att kunna dra ner på resursanvändandet och ta ett större socialt ansvar glokalt. Läs mer om utbildningen på Väddö folkhögskolas hemsida. Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr per termin. Avgiften går till förbruknings- och trivselmaterial, försäkringar, etc. Kostnad för kost och logi på skolan under träffarna tillkommer.

Start 2021-03-01

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Humanistisk socialpedagog, 2 år - Distans

 • Yrkesutbildning
 • Distans
 • 2 år
 • 50%
Väddö Folkhögskola logotyp

Vill du jobba med socialt förändringsarbete? Då är den här yrkesutbildningen vara rätt för dig. Utbildningen riktar sig främst till dig som har erfarenhet från yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Många arbetsplatser som sysslar med behandling eller annan form av socialt förändringsarbete har idag personal med reell kompetens men som saknar den grundutbildning man bör ha. Utbildningen skapar individuella lösningar; alla studerande läser alla ämnen och vi validerar de studerandes kunskaper fortlöpande. Utbildningen ger erforderlig kompetens för vad man bör ha i yrkeslivet. Utbildningen är på distans med 18 fysiska träffar på Väddö folkhögskola. Under träffarna har vi föreläsningar, diskussioner och grupparbeten. Ekonomi: kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3). Bor du i närheten kan du välja att betala enbart för kost vilket då kostar 630 kr per träff.

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Humorprogrammet

 • Yrkesutbildning
 • Norrtälje
 • 22 veckor
 • Heltid
Väddö Folkhögskola logotyp

Drömmer du om att arbeta med humor? Då är den här unika utbildningen helt rätt för dig. Att arbeta med humor är kreativt, givande, utvecklande – och jätteroligt! På Humorprogrammet ger vi dig verktygen för att du ska kunna ta ditt humorintresse från hobby till yrke. Vi erbjuder en bred utbildning i humorns ädla konst på heltid under 22 veckor. Utbildningen sker på plats på Väddö folkhögskola och du har möjlighet att bo på internatet under studietiden. Var och en av våra lärare är experter på sina områden. Under terminens gång får du en bred grund att stå på och möjlighet att specialisera dig på det som just du brinner mest för. Efter utbildningen ska du kunna arbeta med komik. Ekonomi: Undervisningen på utbildningen Humorprogrammet är kostnadsfri men du står själv för eventuellt studiematerial och studieresor samt en externat- eller internatavgift, beroende på om du väljer att bo på skolans internat eller inte. Externatavgift: 5 460 kr/termin. Internatavgift: Kostnaden för ett internatrum är från 4 309 kr – 4 847 kr/månad, beroende på rumsstandard.

Start 2022-01-03

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Change course – social entrepreneur

 • Yrkesutbildning
 • Norrtälje
 • 2 år
 • Heltid
Väddö Folkhögskola logotyp

Are you one of our 28 aspiring changemakers, crazy enough to think you can reform the world? (You can.) Change course is an education in social entrepreneurship. Our mission is to provide the dreamers of today with the tools they need to solve the problems of tomorrow. The course is 1+1 years and you’re going to learn a lot about social labs, project management, leadership and organisational development. You’ll also learn how to pitch an idea to potential sponsors and a lot about teamwork. During the optional second year you’ll mainly focus on the project of your choice and, perhaps, with the help of the schools’ staff, make your changemaking dream come true. The course is available to all EU/EFTA citizens over the age of 18. Students who wish can rent a room at the schools’ campus. On campus fee: SEK 4 309-4 847 /month, depending on room standard. Off campus fee: SEK 5 460 per semester to cover lunch, coffee and arrangements for special events.

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Kost- och hälsocoach

 • Yrkesutbildning
 • Distans
 • 1 år
 • 50%
Väddö Folkhögskola logotyp

Att arbeta som kost- och hälsocoach innebär att kunna stötta och motivera människor som vill göra en livsstilsförändring. För en kost- och hälsocoach är det lika viktigt att kunna leda ett motiverande samtal som att ha god kunskap inom hälsa, kost och fysisk aktivitet. Utbildningen har sin tyngdpunkt i kost, hälsa och hållbar utveckling. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som har erfarenheter av att vara ute i arbetslivet men yrkesområdet behöver inte vara hälsorelaterat. Den här utbildningen sker på distans men med 6 fysiska träffar på Väddö folkhögskola. Träffarna är till för föreläsningar, diskussioner och grupparbeten. Ekonomi: Kost och logi är 4350 kronor per termin.

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Hälsopedagog

 • Yrkesutbildning
 • Norrtälje
 • 1 år
 • Heltid
Väddö Folkhögskola logotyp

Utbildningen Hälsopedagog är till för dig som på olika sätt vill främja hälsa och för dig som vill arbeta professionellt med hälsopromotion och friskvård med ett helhetsperspektiv nära naturen. Målet för utbildningen är att du ska kunna verka inom olika hälsoområden. I utbildningen varvas teori och praktik. Stresshantering, yoga, ayruveda (indisk medicin), personlig träning, kostrådgivning, massage, motion samt ledarskap och friluftsliv är moment i utbildningen. Med denna eftergymnasiala utbildning till hälsopedagog kan dina mål och intressen leda till en hållbar framtid för både människor och natur. Utbildningen är ettårig, på heltid och leder till examinerad hälsopedagog. Under utbildningens gång finns det möjlighet att bli prövad som diplomerad massör, certifierad personlig tränare (PT) och/eller certifierad kostrådgivare. Du kommer bland annat att studera: Ledarskap, metodik & pedagogik Näringslära Fysiologi & anatomi Psykologi Folkhälsa Natur & friluftsliv Motion & träningslära Stresshantering & sömn Projekt & planering I utbildningen ingår även 10 veckors fördjupning, då du kan välja mellan följande områden: Österländska hälsoperspektiv – yoga, meditation, ayruveda. Kost och prestation – möjlighet ges att bli certifierad kostrådgivare. Ledarskap/metodik – dramapedagogik, improvisation, symbolpedagogik. Friluftsliv, natur och motion – möjlighet ges att bli certifierad PT (personlig tränare). Läs mer om utbildningen på Väddö folkhögskolas hemsida. Ekonomi: Undervisningen på utbildningen Hälsopedagog är kostnadsfri. Däremot tillkommer det kostnader för specialmaterial samt en externat- eller internatavgift, beroende på om du väljer att bo på skolans internat eller inte. Externatavgift: 5 460 kr/termin. Internatavgift: Kostnaden för ett internatrum är från 4 309 kr – 4 847 kr/månad, beroende på rumsstandard.

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp

Humanistisk socialpedagog, 1 år - Distans

 • Folkhögskola
 • Distans
 • 1 år
 • Heltid
Väddö Folkhögskola logotyp

Vill du jobba med socialt förändringsarbete? Den här utbildningen är för dig som har minst fem års erfarenhet av yrkesområdet men som saknar adekvat utbildning. Många arbetsplatser som sysslar med behandling eller annan form av socialt förändringsarbete har idag personal med reell kompetens men som saknar den grundutbildning man bör ha. Hos oss skaffar du dig den grundutbildningen. Vi validerar dina kunskaper löpande och utbildningen skapar individuella lösningar. Utbildningen är på distans med 10 fysiska träffar för föreläsningar, diskussioner och grupparbeten. Ekonomi: kost och logi vid de fysiska träffarna kostar 1450 kr per träff (logi under två nätter, inkl. lakan och handduk, samt kost dag 1-3). Bor du i närheten av kurslokalerna på Väddö folkhögskola kan du välja att betala enbart för kost, vilket då kostar 630 kr per träff.

Väddö Folkhögskola
Väddö Folkhögskola logotyp