Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Wången

Yrkeshögskola (YH)

Wången beskrivande bild

Om utbildaren

På Wången utbildar vi blivande professionella inom hästsport på allt från gymnasium till universitetsnivå och vi har utbildningar för både hästskötare, travtränare, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer och hovslagare. Det är en självklarthet för oss att våra medarbetare har spetskompetens inom trav, islandshäst, brukshäst, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning.

Vi erbjuder även våra elever och studenter internationella kontakter och erfarenheter genom samarbeten med utbildningsorganisationer i andra länder, resor och möjlighet till att söka stipendier för att praktisera utomlands.

Ämnen hos Wången

  • Djurvård & Etologi
Logga för Wången

Utbildarens webbsajt

wangen.se

2 utbildningar hittades hos Wången

Hovslagare - Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksamma

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Krokom
  • 1 år
  • 50%
Wången logotyp

Hästsportens riksanläggningar erbjuder hovslagarutbildningar av hög kvalitet. Efter vår tilläggsutbildning för hovslagare kan du ansöka hos Jordbruksverket om att bli godkänd hovslagare och sedan kan du arbeta på delegering av veterinär. Genom tilläggsutbildningen ökar du tryggheten för hästägaren och får mer kunskap om hur du ska arbeta för att öka hästens hållbarhet och prestation. Utbildningens upplägg är baserat på att du som yrkesverksam hovslagare ska kunna kombinera arbetet i ditt företag med studierna. Undervisningen sker både på plats i skolan och ute i externa stallar samt i din egen verksamhet. Vill du vara en av framtidens hovslagare och bli godkänd hovslagare? Tilläggsutbildningen är vägen dit. Välkommen till Wången! Sista ansökningsdag: 15 april

Wången
Wången logotyp

Hovslagare

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Krokom
  • 3 år
  • Heltid
Wången logotyp

Välkommen till Hästnäringens riksanläggning Wången. Hos oss får du sko alla de hästar som finns på anläggningen – det är allt från unghästar till tävlingshästar inom trav- och islandshästsporten till brukshästar. Vi tar även emot kunders hästar för skoning för att ge dig variation och rutin. Våra lärare har lång och bred erfarenhet från olika grenar inom hästsport. Efter den treåriga utbildningen har du praktiska och teoretiska kunskaper för att verka yrkesmässigt somgodkänd hovslagare av Jordbruksverket. Du är också förberedd för att starta eget företag. På Hästsportens riksanläggningar får du en hovslagarutbildning av hög kvalitet. Vi fokuserar på varje enskild individs förutsättningar och skor för hög hållbarhet och prestation inom hästsporten, med hästens välfärd i centrum. Sista ansökningsdag: 15 april

Wången
Wången logotyp