Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

BodySense-terapeut

HumaNova
Beteende- & Socialvetenskap
BodySense-terapeut beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Takt
30%
Längd
2 terminer
Pris
34 500 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

BodySense syftar till att hjälpa klienten och terapeuten att komma i kontakt med den mest ursprungliga formen av beröring, den kontakt som finns mellan t ex förälder och barn. BodySense är en mycket kraftfull metod i sig, men förhållningssättet stärker alla former av terapeutisk kontakt. Utbildningen är därmed en självständig utbildning men även en fortbildning för dig som redan arbetar terapeutiskt (fysiskt eller med t ex samtalsterapi).

BodySense är en beröringsmetod som stödjer kroppens självläkande förmåga, både fysiskt och psykiskt. När kropp och medvetande är mer integrerat underlättas rörelse av känslomässig informationen och självläkningen kan ofta nå hela vägen. Metoden kan lösa upp fysiska blockeringar, påverkar ofta dissociation samt hjälper nervsystemet att självreglera.

Målgrupp
Utbildningen är till för dig som vill bli Diplomerad BodySense-terapeut och använda dig av metoden yrkesmässigt eller privat. Samt för alla som är intresserade av trauma, psykosomatik eller bara vill växa och utvecklas för sin egen skull. Det är även en fördjupning för dig som redan arbetar terapeutiskt och vill utveckla din kompetens. 

Målsättning med utbildningen till BodySense-terapeut

  • få en själv- och direktupplevd erfarenhet av hur kropp och sinne samverkar,
  • förvärva referenspunkter av självläkning i det egna nervsystemet och medvetandet då detta bidrar till förståelsen för hur det kan förmedlas till andra,
  • få en grundläggande förståelse för BodySense och hur metoden fungerar,
  • lära sig genomföra behandling och bidra till klientens egen självläkande förmåga genom att använda den närvaro, kontakt och beröring som är specifik för metoden samt
  • lära sig förmedla verktyg för att kunna identifiera och lösa problem grundade i somatisering av kriser och andra traumatiska upplevelser.

Plats

  • Stockholm

Kommande starter

Stockholm

Start
Vår 2022

Stockholm

Start
Höst 2022

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för HumaNova

Om HumaNova

Personligt och organisatoriskt växande sedan 1996.

HumaNova verkar för individens och organisationens växande. Det är det som är vår livsnerv. Vi finns för dig som vill utvecklas och bli än mer av dig själv som person – i dina privata relationer eller på arbetet som partner och/eller ledare.

Förutom våra utbildningar erbjuder vi även några gratis guider där den som är nyfiken kan få mer information om våra utbildningar mm, ni hittar våra guider här.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök