Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

VVS-ingenjör, Umeå, Distans

Folkuniversitetet Umeå
Bygg & Anläggning
Teknik & Ingenjör
VVS-ingenjör, Umeå, Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
4 terminer
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vi blir fler och fler i Västerbotten, vilket skapar ett ökat behov att bygga och renovera bostäder samt offentliga byggnader. Utbildning av nya VVS-ingenjörer är därför stort!

Att jobba som VVS-ingenjörer innebär att du skapar energieffektiva och välfungerande inomhusmiljöer för människor att arbeta och bo i. Som VVS-ingenjör kan du arbeta som projektledare för tekniska VVS-system i nybyggnationer eller ombyggnationer. Du kan även arbeta som konstruktör och designa tekniska system antingen för ett stort entreprenadbolag eller för ett mindre företag som specialiserat sig på VVS.

Utbildningens mål
Efter utbildningen har du kunskap om byggkonstruktion samt olika installationssystem. Du har färdigheter i ritningsprogrammet CAD samt specialistkunskap inom olika värme- och ventilationssystem samt klimat- och rörsystem, värmepumpar och rumskylare. Du har även kompetens att felsöka, göra kontroller samt beräkningar.

Distansstudier
Denna utbildning är på helfart och har fysiska träffar en gång i månaden i Umeå under hela utbildningen. Dessa moment är obligatoriska att närvara vid om de innefattar någon form av examinerande inslag som t.ex. tentamina, laborationer eller studiebesök. 

Omfattning
Utbildningen ges på heltid under fyra terminer, ca 2 år med träffar cirka en gång i månaden i Umeå.

Vad kostar det att läsa på distans?
De kostnader som uppstår om du läser på distans är litteratur samt resor och kost och logi vid de fysiska träffarna.

Hur mycket LIA, Lärande i arbete, innehåller utbildningen?
Under sammanlagt 20 av utbildningens totalt 80 utbildningsveckor under 3 perioder är du ute på en arbetsplats, där du övar på att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken.

När startar utbildningen och när är sista ansökningsdag?
Nästa utbildningsstart är den 30 augusti 2021. Vi öppnade för nya ansökningar 25 februari och sista dag för ansökan är den 15 april 2021.

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
2021-08-30

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Folkuniversitetet Umeå

Om Folkuniversitetet Umeå

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Kunskap förändrar
Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkuniversitetet är ett studieförbund som ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

Idag består Folkuniversitetet av fem olika stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Därtill finns ett gemensamt förbundskansli. I våra styrelser sitter representanter från såväl universiteten, studentkårerna och Folkuniversitetsföreningen.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök