Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

IT-säkerhetstekniker, 400 Yh-poäng

Frans Schartaus Handelsinstitut
Data & IT
IT-säkerhetstekniker, 400 Yh-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Takt
Heltid
Längd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som du behöver för att arbeta med IT-säkerhet. Med en examen som IT-säkerhetstekniker kommer du att bli mycket attraktiv på arbetsmarknaden då det inte utbildas tillräckligt med kompetent personal inom området.

För att ge dig ett helhetsperspektiv omfattar utbildningen bl.a. kurser i Datorsäkerhet, Incidenthantering, Nätverksadministration och Konfiguration, Nätverkssäkerhet samt Programmering och Shellscripting. Många har ett praktiskt fokus. 

Goda framtidsutsikter
Ökad komplexitet i informationshanteringen ökar sårbarheten och har tillsammans med globaliseringen & digitaliseringen skapat interna och externa hotbilder. Företagen måste stärka sina IT-avdelningar med denna kompetens. Nya EU lagar kräver även en spetskompetens som få har. Idag fattas det cirka 30 000 IT-experter bara i Sverige. Globalt fattas det två miljoner IT-säkerhetsexperter.

Arbetslivet visar ett mycket stort intresse för utbildningen och skolans nära samarbete med ett brett urval av företag, kommuner och organisationer garanterar att du får rätt kvalifikationer för din framtida karriär.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen

  • IT-säkerhetskonsult
  • IT-säkerhetstekniker
  • Datasäkerhetskonsult
  • IT-säkerhetsansvarig på ett mindre företag
  • Datasäkerhetstekniker
  • Informationssäkerhetskonsult

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Frans Schartaus Handelsinstitut

Om Frans Schartaus Handelsinstitut

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök