Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Kvalitetssäkrare och testare inom IT

Nackademin
Data & IT
Kvalitetssäkrare och testare inom IT beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Ansökan för den här utbildningen är stängd men det går bra att göra en intresseanmälan.

Är du en nyfiken, uppfinningsrik och envis person som gillar analytiskt arbete, så har du nu chansen att utbilda dig till en yrkesroll som IT-branschen skriker efter – kvalitetssäkrare och testare inom IT. Engagemanget från arbetslivet är stort och det är hög efterfrågan på våra studenter för både LIA och jobb efter examen.

Vad gör du som Kvalitetssäkrare och testare inom IT
Du säkerställer hög kvalitet i produkter och tjänster innan de släpps till release på marknaden. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara, för att säkerställa att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt, och att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

Utbildningen
Du kommer att lära dig kvalitetssäkring och testning grundligt, genom att både teoretisk och praktisk få tillämpa hela testprocessen i olika verklighetstrogna situationer. Du får kunskap om vilka metoder som passar för olika typer av uppdrag, vilka testtekniker du kan använda i olika situationer, olika testverktyg samt hur man testar och kvalitetssäkrar programvaror. 

En fjärdedel av utbildningen består av LIA-praktik. Tidigare studenter på utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Polisen, ICA, Spotify, Bontouch, NordicStation, Handelsbanken, m.fl.

Yrkesroller efter utbildningen
Behovet av kvalitetssäkrare och testare inom IT fortsätter att kraftigt öka. IT-projekt blir allt mer komplexa och mer resurser läggs på att kvalitetssäkra systemutvecklingsprojekt. Efter utbildningen kan du arbeta som IT-konsult eller på ett företags interna IT-avdelning som till exempel:

  • Mjukvarutestare
  • Testautomatiserare
  • Testledare, IT
  • Teknisk testare
  • Programvarutestare

Plats

  • Solna

Kommande utbildningsstarter

Solna

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Nackademin

Om Nackademin

Nackademin är experter på Yh-utbildningar och framtagande av proaktiva yrkesroller som uppfyller aktuella och framtida kompetensbehov.

Som utbildningsaktör inom yrkeshögskolan driver och delar vi våra branschers utmaningar genom att vara en strategisk partner kopplat till en effektiv rekrytering av kompetens.

Yrkeshögskolan är idag Sveriges mest pricksäkra utbildningsform som svarar mot många av de utmaningar och behov som finns inom matchning och kompetensförsörjning i Sverige.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök