Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Diplomerad Kostrådgivare – Distans

Anna Hallén AB
Hälsa & Friskvård
Diplomerad Kostrådgivare – Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
1 år
Pris
11 950 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Allt du är, allt du känner och allt du gör byggs av det du äter, det du dricker, luften du andas och tankarna du tänker! Kostrådgivare-utbildningen utgår ifrån funktionsmedicinska principer vilket betyder att du utbildas i att söka och förstå grundorsaken med fokus på kostens betydelse.

Grundfilosofi?
Kosten vi landar i är naturlig artegen stenålderskost, i artegen mängd och i artegen form. Biokemiskt anser vi att naturligt fett är en viktig del för hälsan. Utbildningen har sin bas i evolutionen, biokemin, vetenskap och verkligheten.

Kosten vi förespråkar är glutenfri. Du får inte lära dig en metod utan näringslära och näringsfysiologi. Anna Hallén Utbildningar lyfter alltid:

 1. För vem och varför?
 2. Är det marginellt eller betydande?
 3. I jämförelse med vad?
 4. Är det rimligt?
 5. Allt hänger ihop!


Utbildningens upplägg och omfattning
Kursen kan genomföras på ca 1 termin, men du har upp till 12 månader på dig att slutföra alla uppgifter samt hemtentan. Utbildningen varvar inspelade föreläsningar, livesändningar i FB-gruppen samt inlämning av arbetsuppgifter från de tre böckerna. Du kan arbeta heltid under kursens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse. Du har alltid tillgång till Anna i FB-gruppen för frågor och diskussioner mellan våra uppgifter.

Innehåll

 • Grundkunskap och citronsyracykeln
 • Matsmältningssytemet
 • Kolesterol
 • Hormoner och signalsubstanser
 • Hunger, mättnad och ämnesomsättning
 • Vitaminer och mineraler
 • Socker & Gluten
 • Immunsystemet & Histaminer
 • Vetenskap och beprövad erfarenhet
 • Ämnesomsättning och viktminskning
 • Kostråd – för vem och varför?


Diplom
Kursen avslutas med en hemtenta och du får diplom efter godkänd och genomförd kurs. Krav på att alla uppgifter & inlämningar är genomförda och godkända.

Plats

 • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Anna Hallén AB

Om Anna Hallén AB

På Anna Hallén finns utbildningar för dig som vill arbeta med hälsa, stress, vikt, livsstil, livskvalité och verkligen vill göra skillnad!

Utbildningarna står för kvalitét, förståelse och kunskap. Vårt viktigaste mål är att du efter en avklarad utbildning hos oss har fått de verktyg du behöver för att kunna översätta den teoretiska faktan och omvandla den till fungerande råd i vardagen. Under våra utbildningar får du även lära dig näringsfysiologi och forskning, översatt till livsstil och kostråd. Dessutom kommer du att få kritiskt analysera fakta, kunskap och ifrågasätta förmedlade ”sanningar”. 

Under alla utbildningarna fokuserar vi på individanpassning eftersom vi alla är olika. Du får därför lära dig hur du använder din kunskap för att skapa resultatinriktade råd till varje unik individ.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök