Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Studier inom Sjuksköterska i Gotlands län

0 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Studier inom Sjuksköterska i Gotlands län

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa din sökning

Sjuksköterskeutbildningar

Att arbeta som sjuksköterska innebär både ett stort ansvar och stor glädje. Varje dag möts du av människor med olika utsatthet och livssituationer. Här på Blocket Utbildning kan du hitta många olika sjuksköterskeutbildningar där du väljer ort, studietakt och studieform. Utbilda dig till specialistsjuksköterska inom ett nischat område eller rikta in dig på att bli distriktssjuksköterska på en vårdcentral. Sjuksköterskeyrket innebär både akademiska och verksamhetsförlagda delar i olika miljöer. Vad passar dig?

Egenskaper hos en sjuksköterska

Empati och kommunikativ förmåga är mycket viktigt hos en sjuksköterska. Det är en meningsfull yrkesroll där du hjälper människor med olika fysiska tillstånd och känslor som oro och rädsla. Att kunna hantera det och använda dina kunskaper för att lindra smärta, svara på frågor och bota åkommor ingår som huvudroll hos dig som sjuksköterska. En sjuksköterskeutbildning vänder sig alltså till dig som vill stödja människor i vardagen – både kortsiktigt och långsiktigt.

Sjuksköterskeutbildningar och olika inriktningar

En sjuksköterskeutbildning eller ett sjuksköterskeprogram kan läsas både i klassrum och på distans, på heltid eller deltid. Du får både lära dig hur administrationen ser ut och hur du behandlar folk medicinskt. Du pluggar anatomi, sjukdomstillstånd, den psykiska hälsan samt informeras om olika tekniska bitar och vårdplanering etc. Det finns också många specialinriktningar för dig som vill arbeta inom ett visst yrkesområde eller vidareutbilda dig om du redan är sjuksköterska.

  1. Psykiatriskt vård. Inriktning mot psykiatrin för att hjälpa folk med psykisk ohälsa som tampas med svåra livssituationer.
  2. Barn- och ungdomsvård. Inom barn- och ungdomsvård kan du arbeta på ett barnsjukhus eller en ungdomsmottagning.
  3. Äldrevård. Utbilda dig för att arbeta inom äldrevården och få professionell kunskap om de äldres sjukdomstillstånd och hälsa.
  4. Ambulansvård eller akutvård. Bli sjuksköterska inom akutvård eller ambulansvård eller vidareutbilda dig inom ett masterprogram där du fördjupar dina kunskaper.
  5. Ledarskap. Lär dig hantera ett team och utveckla samarbetsförmågan, lyhördheten och bli en duktig ledare eller ansvarig person.
  6. Intensivvård. Passar dig som är stresstålig, klarar högt tempo och drömmer om att hjälpa människor med svåra sjukdomstillstånd på intensivavdelningar.
  7. Operationssjukvård. Om du vill ingå i operationsverksamheten, jobba nära kirurgen och lära dig mer om teknik och arbetet i operationssalar, är denna utbildning för dig.

Hitta din utbildning hos Blocket Utbildning

Har ett intresse väckts hos dig eller vill du ha mer information? Oavsett om du står mitt i livet och vill byta spår eller om du vill vidareutbilda dig inom sjuksköterskeyrket kan du hitta en utbildning som passar dina behov och önskemål. Jobbet som sjuksköterska får dig att växa som människa och förse dig med otroligt viktiga kunskaper som både du och din omgivning har glädje av livet ut.

 

Till toppen