Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Specialistutbildad undersköterska – anestesi, operation & intensivvård, 200 YH-poäng

Frans Schartaus Handelsinstitut
Sjukvård & Omsorg
Specialistutbildad undersköterska – anestesi, operation & intensivvård, 200 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Takt
Heltid
Längd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Denna YH-utbildning till Specialistutbildad undersköterska kräver att du har arbetat minst ett år som undersköterska. Utbildningen vänder sig till dig som vill ta nästa steg i yrket genom ett års heltidsstudier. Spetskompetensen som utbildningen leder till efterfrågas inom avancerad sjukvård inom anestesi, operation och intensivvård.

Arbeta som Specialistutbildad undersköterska 
Du kommer att arbeta med avancerad sjukvård inom den perioperativa processen och/eller intensivvård på sjukhus. Yrkesrollen innebär att du ger omsorg och omvårdnad till patienten samt stödjer och handleder patienten och närstående i den personcentrerade vården. Du kommer att samverka i tvärprofessionella team och arbeta med medicinteknisk apparatur utifrån de regler och säkerhetsrutiner som finns kring dessa.

Goda framtidsutsikter
Du kommer att vara mycket eftertraktad efter examen. Statistik från utbildningen visar att över 90% fått jobb inom avancerad sjukvård efter examen. Branschen rekryterar direkt från utbildningen då det är svårt att hitta denna spetskompetens i och med att vården specialiserats. Region Stockholm och Region Uppsala har ett uttalat stort behov av att rekrytera undersköterskor med rätt kompetens.

Utbildningen drevs tidigare av Åsö vuxengymnasium men tas över av Frans Schartaus Handelsinstitut fr.o.m. 1 augusti 2021. Ny anordnare dock samma huvudman, Stockholms stad. Alla stadens YH-utbildningar samlas nu under ett och samma tak.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Frans Schartaus Handelsinstitut

Om Frans Schartaus Handelsinstitut

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök