Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Träteknisk utbildning

Tau Learning
Hantverk
Träteknisk utbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Takt
Heltid
Längd
Max 46 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Är du intresserad av inredning eller av att bygga och skapa? Då kommer du att gilla trä- och möbelindustrin. Om du tittar dig omkring i ett hem märker du att nästan allt du ser kommer från vår bransch: möbler, kök och badrumsinredningar, dörrar, fönster, trappor, trägolv och ofta huset självt. Vill du också vara med och bygga och inreda Sverige så är denna utbildning för dig!

Den trätekniska utbildningen bedrivs av oss på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Inom utbildningen så väljer du en inriktning som passar just dig och vi hjälper dig med detta. Vi testar dina kunskaper så att du får en utbildning inom den inriktning som passar just dig. Du behöver inte ha några förkunskaper, men vi tar till vara det du redan kan. Längden på utbildningen kan bli upp till 46 veckor men varierar beroende på vilken inriktning du går.

De olika inriktningarna inom utbildningen är:

  • Möbelsnickare
  • CNC-operatör 
  • Maskinsnickare
  • Ytbehandlare 
  • Produktionstekniker


Vi har löpande antagning till utbildningen under året. Efter genomförd utbildning får du de kompetensintyg och certifikat som industrin efterfrågar.

Besök vår hemsida för att läsa mer om vad de olika inriktningarna innebär!

Plats

  • Osby

Kommande starter

Osby

Start
2021-11-08

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Tau Learning

Om Tau Learning

TAU Learning är en av södra Sveriges största hantverksskolor med ett omfattande program vad gäller yrkesutbildningar.

Våra lärare har stor erfarenhet inom sina respektive ämnesområden då de är eller har varit yrkesverksamma designers, formgivare, möbelmästare och yrkemålare. Detta ser vi som en av våra främsta tillgångar och det bidrar till att säkerställa att det som lärs ut på utbildningarna är relevant för arbetslivet.

I våra studios och verkstäder arbetar eleverna med traditionella hantverksmetoder såväl som med modern teknik som håller en professionell standard.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök