Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Börja plugga inom Hotell & Restaurang

38 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan

Börja plugga inom Hotell & Restaurang

38 utbildningar hittades

Receptions-, Konferens- & Housekeepingansvarig, 210 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 100%
YRGO logotyp

Vill du ha en ansvarsfull roll i hotellbranschen? Under utbildningen lär du dig jobba med styrning, ledning och marknadsföring för att kunna driva receptions-, konferens- och housekeepingverksamhet på ett lönsamt och hållbart sätt. OM UTBILDNINGEN Under utbildningen får du bland annat lära dig arbeta med styrning, ledning och uppföljning i en organisation göra budget, ekonomiska kalkyler och lönsamhetsbedömningar planera, leda, fördela och följa upp den dagliga verksamheten inom reception, konferens och housekeeping strategisk och taktisk marknadsföring med kunskap om konkurrens, produkt, pris och kommunikationsval retorik och presentationsteknik använda digitala medier för det kommunikativa, administrativa och ekonomiska arbetet, allt från sociala medier till relevanta bokningssystem. ATT ARBETA SOM ANSVARIG INOM RECEPTION, KONFERENS OCH HOUSEKEEPING Som ansvarig inom reception, konferens och housekeeping leder och planerar du det dagliga arbetet för personalen och gör budget och kalkyler för ökad lönsamhet och hållbarhet. Du jobbar långsiktigt och strategiskt med planer för marknadsföring och försäljning, men kan också operativt sköta företagets kommunikation i till exempel sociala medier. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba i en ansvarsfull yrkesroll inom reception, konferens och housekeeping. Din framtida arbetsplats kan främst vara inom en hotellverksamhet men också inom företagsreception.

Start 2021-09-06

YRGO
YRGO logotyp

Gästvärd försäljning/guest relations/eventvärd

  • Yrkesutbildning
  • Distans
  • 1,5 år
  • 100%
Hermods logotyp

Är du intresserad av försäljning och marknadsföring? Som gästvärd inom försäljning, guest relations och event får du planera olika aktiviteter och upplevelse inom besöksnäringens olika verksamheter. Under utbildningen får du färdigheter i att kommunicera, bemöta, ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbeta som gästvärd försäljning/guest relations/eventvärd Utbildningen vänder sig till dig som främst vill arbeta som gästvärd på ett hotell men lämpar sig även för arbete inom konferens, mässor och event. Som gästvärd har du vanligen flera arbetsuppgifter som spänner över fler områden inom både konferens och reception. Du kan även få arbetsuppgifter som att parkera gästers bilar, boka middagar samt hantera bagage. Utbildningen ger både administrativa och praktiska kunskaper och passar dig som vill ha varierande arbetsuppgifter och som tycker om att hjälpa och kommunicera med gäster. Efter utbildningen Utbildningen är främst avsedd att leda till arbete som gästvärd på hotell men utbildningen öppnar även upp för andra arbeten som mäss-, konferensvärdinna eller receptionist och liknande. Du kommer att få kunskaper om mötesbranschen och lära dig att planera och genomföra säljmöten, bokningar, konferenser, aktiviteter, event och resor samt planera och genomföra arbetsuppgifter både inom reception, konferens och försäljning. Du får i utbildningen även kunskaper i engelska och i vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (apl). Apl ger en djupare kunskap och fler möjligheter till att få en anställning inom branschen.

Löpande starter

Hermods
Hermods logotyp

Vegetarisk kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vegetarisk matlagning tar allt mer plats världen över och vi är därför enormt stolta över att presentera vår helt nya vegetariska kockutbildning med veganska inslag. Detta program är på totalt 22 veckor (två terminer á 11 veckor vardera) i den fransktalande orten Le Bouveret, som ligger precis vid den vackra Genevesjön. Ett års betald praktik ingår och den kan förläggas var du vill runtom i världen Under den första terminen; ”Certificate in Vegetarian Culinary Arts”, lär du dig allt det grundläggande inom vegetarisk matlagning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker, hygien, näringslära, meny och olika recept. Vidare till termin två, ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”, fokuserar du mycket på Vegetarisk Fine Dining, vegansk matlagning och efterrätter, kitchen management och mycket mer! Tolv månaders internationell betald praktik Efter två terminer på campus gör du 12 månaders praktik. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell och restauranger av toppkvalitét. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock! Efter praktiken tilldelas du ett ”Diploma in Vegetarian Culinary Arts”.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Hotel & Hospitality Management i Schweiz

  • Universitet / Högskola
  • Schweiz
  • 3 år
  • 100%
Studin logotyp

Studera till en kandidat i Hotel & Hospitality Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Kandidatutbildningen förbereder dig för en internationell yrkeskarriär på ledningsnivå i den expansiva globala hotell- och besöksnäringen. Du lär dig den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp kompetenser inom företagsledning, redovisning/ accounting, försäljning, marknadsföring samt personalledning och human resources management. Detta 3-åriga kandidatprogram har ett unikt upplägg: varannan termin består av fullt betald praktik på ett internationellt hotell eller hospitality företag i Schweiz eller något annat land i världen. De andra terminerna innehåller akademisk och praktisk utbildning på skolans campus i Luzern. Efter utbildningen Efter avslutad utbildning har du både en kandidatexamen och 1,5 års värdefull internationell arbetslivserfarenhet. BHMS har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition. EXAMEN Kandidat, BA Bachelor Den kandidatexamen du tar ut är en sk. Dual degree, schweizisk kandidatexamen utfärdas av BHMS och brittisk kandidatexamen utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Certifierad Sommelier

  • Yrkesutbildning
  • Online
  • Egen takt
  • Egen takt
Academy Online logotyp

Utbildningen till Certifierad Sommelier är till för dig som vill bli expert i vinkunskap. Ansvarsområden för en Sommelier t.ex. inom restaurang är att ha kontroll över dryckeshantering, inköp, lagring av viner, vinlistan samt gästens slutliga totalupplevelse vid bordet. Du kommer under kursen att få lära dig om vin och mat i kombination och om att arbeta professionellt med drycker. Utbildningens innehåll Du kommer att lära dig grunderna i vinodling, vinframställning, viktiga vinproducerande områden runtom i världen, klassifikationssystem, druvor, viner och stilar samt hur man provar och analyserar vin genom en professionell vinprovningsmetodik. Vinprovningar av representativa vinstilar från hela världen kommer att utföras hemma enligt instruktioner. Du kommer att få lära dig viktiga delar rörande arbetet på restaurang eller vinbar såsom serveringsteknik, kundbemötande, säljteknik och service. Utbildningen tar även upp övriga drycker såsom öl, sprit, te och kaffe. Efter Sommelier-utbildningen I Sverige och internationellt är efterfrågan på kompetenta Sommelierer stor då allt fler restauranger och hotell satsar på ett brett och varierat dryckessortiment. Sommelierer efterfrågas även av t.ex. Systembolaget och de stora vin-, öl- och sprit-importörerna som experter vid inköp av rätt sorts drycker och sortimentet, men även för att hitta leverantörer. Efter avslutade studier är du väl förberedd för arbete både i Sverige och internationellt. Sommelierutbildningen är en bred yrkesutbildning som öppnar även för andra roller i dryckesbranschen som t ex inköpare, hovmästare och säljare. Du kan efter avslutad examen söka medlemskap hos Svenska Sommelierföreningen (SSF) för att ta del av deras aktiviteter. Du har även en mycket god grund för att ta WSET steg 3-examen om du skulle önska att komplettera utbildningen på en internationell nivå. Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Löpande starter

Academy Online
Academy Online logotyp

Global Business Management i Schweiz

  • Universitet / Högskola
  • Schweiz
  • 3 år
  • 100%
Studin logotyp

Studera till en kandidat i Global Business Management på BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz. Utbildningen ger dig de kompetenser som efterfrågas av arbetsgivare i ett brett spektrum av globala affärsområden som bl.a international sales & marketing, finance & controlling, banking, human resources, operations management och supply chain management. Under utbildninge utvecklar du en bred förståelse för de operativa aspekterna av den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper i business, företagsekonomi och management. Du fördjupar även dina kunskaper och färdigheter inom hotel management och andra multinationella affärsområden. Dessutom fördjupar du dina färdigheter inom företagsledning, redovisning/ accounting, försäljning, marknadsföring samt personalledning och human resources management. Den 3-åriga kandidatutbildningen har ett unikt upplägg: varannan termin består av fullt betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller något annat land i världen. Resten av tiden består av akademiska och praktiska studier på skolans campus i staden Luzern. Efter utbildningen Efter avslutad utbildning har du både en kandidatexamen och 1,5 års värdefull internationell arbetslivserfarenhet. BHMS har ett eget rekryteringsföretag som hjälper alla studenter till sin första internationella karriärposition. EXAMEN Kandidat, BA Bachelor Den kandidatexamen du tar ut är en sk. Dual degree, schweizisk kandidatexamen utfärdas av BHMS och brittisk kandidatexamen utfärdas av Robert Gordon University i Storbritannien. STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Choklad- och konditorutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Vill du studera till konditor så har du verkligen kommit till rätt utbildning! Här lär du dig allt om choklad och konditori på hög nivå i chokladlandet Schweiz! Denna fantastiska utbildning är på nio månader och görs vid Culinary Arts Academy Switzerland i den tysktalande staden Luzern. Förutom att jobba med choklad om dagarna, kommer du även att få göra 12 månaders internationell, betald praktik var du vill i världen! Detta är ett perfekt tillfälle att starta din nya karriär som konditorkock! Utbildningen i sig är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder på 6 månader vardera. Termin 1 ”Certificate in Pastry & Baking” är certifikatet du får genom att slutföra den första terminen. Här lär du dig allt om grundläggande bageri och konditori, så som brödbakning, pajer, kakor osv. Termin 2 Du fortsätter sedan på nästa kursmoment, som ger dig ett ”Diploma in Pastry & Chocolate Arts” där fokus ligger på tallriksdesserter, praliner och tryfflar. Efter termin två, gör du en praktik på 6 månader och den sker ofta på lyxverksamheter världen över, detta är ett perfekt sätt att skaffa sig erfarenhet, kunskaper och något att lägga till på ditt CV. Termin 3 Fokus i termin tre ligger på avancerade tekniker, sockerskulpturer, chokladstatyer och mycket mer! Du får delta i en tävling som arrangeras av skolan för att introducera dig till professionellt tävlande som konditorkock. Efter dessa 11 veckor är det dags för din andra praktikperiod och du får sedan ditt slutgiltiga diplom; ”Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts”. Tidigare studenterDanna Vu har tagit den kulinariska världen med storm sedan hon gick färdigt sin utbildning i Schweiz, och har vunnit både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020 med sina svenska lagkamrater. Läs ett par inspirerande intervjuer med Danna här och här!

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Certifierad Hotellreceptionist

  • Yrkesutbildning
  • Online
  • Egen takt
  • Egen takt
Academy Online logotyp

Tycker du om att träffa nya människor i en spännande bransch som ger utmaningar och möjligheter? Det och mycket annat är precis det som den här utbildningen till Certifierad Hotellreceptionist erbjuder dig. Utveckla din förmåga att kommunicera och vara serviceminded, bemötande samt ha en professionell och korrekt attityd i mötet med människor. I en spetskompetensutbildning så ställs det krav på programhantering, teknisk utrustning och prissättning på hotellets tjänster. Dessutom kommer du att lära dig en av de största bokningssystemen och därmed också vara mer attraktiv på arbetsmarknaden. Besöksnäringens viktigaste del är hotellbranschen. Det gör också det lättare att se samverkan och samspel mellan olika aktörer. Målgrupp Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan. ATT STUDERA TILL HOTELLRECEPTIONIST INNEBÄR ATT: Du startar din utbildning när du vill Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon Du avgör själv studietakten men om heltid ca 6 veckor Du studerar var du vill

Löpande starter

Academy Online
Academy Online logotyp

Bartender

  • Yrkesutbildning
  • Sundsvall
  • 20 veckor
  • 100%
AB Taktik Sweden logotyp

Oavsett om du är nybörjare, genuint intresserad av bartending eller egenlärd, kommer vår utbildning att omvandla dig till en professionell bartender och ge dig kunskaper och färdigheter som behövs för att arbeta som bartender. Utbildningen innehåller både teori, föreläsningar och praktik (APL) för att du ska få en verklig uppfattning om och förståelse för yrket. Studietakten är heltid och du förväntas delta i daglig undervisning. Under din praktik så gäller arbetsplatsens tider. Bartendern serverar drycker på restauranger, hotell, nattklubbar, diskotek eller pubar. Du möter många olika sorters människor och du bör vara utåtriktad samt ha ett stort intresse för service. En bartender arbetar även med uppgifter som städning och förberedelser av barmiljön, ex att torka bord, förbereda med glas och tillreda garnering till drinkar och mycket mer. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på alla typer av restauranger eller krogar där barservering förekommer.

Flera starter

AB Taktik Sweden
AB Taktik Sweden logotyp

Business & Hospitality Management i Schweiz

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1 år
  • 100%
Studin logotyp

Studera vår internationella yrkesutbildning i Business & Hospitality Management på hotellskolan BHMS Business & Hotel Management School i Schweiz! Perfekt för dig som snabbt vill komma in i den expansiva globala hotellbranschen och påbörja en internationell yrkeskarriär. Utbildningen har ett dubbelt fokus: du utvecklar en bred förståelse för de operativa delarna i den internationella hotellbranschen samtidigt som du bygger upp dina kunskaper inom business management, företagsekonomi och organisation/ledarskap. Denna 6-12 månaders diplomutbildning är utformad för dig som snabbt vill starta en internationell yrkeskarriär inom hospitality, hotell- och besöksnäring, turism eller service. Hälften av utbildningstiden (4-6 mån) består av betald praktik på ett internationellt företag i Schweiz eller annat land. Resterande 6 månader består av teoretisk och praktisk undervisning på BHMS campus i Luzern. EXAMEN Eftergymnasial yrkesutbildning, Diplom Möjlighet finns att bygga vidare utbildningen till ett Higher Diploma samt till en kandidatexamen / Bachelor STARTER Programmen startar 8 gånger per år: jan, feb, apr, maj, jul, aug, okt, nov

Löpande starter

Studin
Studin logotyp

Bagare och konditor, 225 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 100%
YRGO logotyp

Vill du fördjupa dina kunskaper och förbättra ditt hantverk inom bageri och konditori? Efter vår ettåriga utbildning kan du jobba som kreativ konditor eller bagare inom såväl små hantverksföretag som större företag i branschen. OM UTBILDNINGEN Utbildningen bygger vidare på grundutbildningen till bagare och konditor inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Den passar också dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet som bagare eller konditor. Under utbildningen varvas praktiska kunskaper med teoretiska. Du får bland annat träna på allt från klassiska bageri- och konditoriprodukter till moderna produkter och tekniker, men även specialarbeten inom exempelvis socker och choklad lära dig kreativt hantverk för bakverk och tårtor kunskaper om företagsekonomi och organisation möjlighet att avlägga gesällprov. YRKESROLLER OCH ARBETSPLATSER Efter avslutad utbildning kan du jobba som bagare, konditor, pastry chef, tårtkreatör, pralintillverkare och mycket mer. Din framtida arbetsplats kan till exempel vara på traditionellt bageri eller konditori, hotell, restaurang eller stenugnsbageri. Eller så väljer du att starta eget.

Start 2021-08-11

YRGO
YRGO logotyp

Diplom i Hotell Management

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 2 år
  • 100%
Swiss Hotel Management School logotyp

Detta är en intensiv yrkesutbildning där du lär dig allt om hur du driver ett hotell. Förutom studier på campus i Caux, Schweiz, ingår dessutom ett års internationell betald praktik som du kan göra var du vill i världen! Detta ger dig fantastiska möjligheter i form av akademiska kurser men även genom att kunna få arbetserfarenhet och bygga ett nätverk av branschkontakter. Efter två år på Swiss Hotel Management School har studenterna: Ett års arbetslivserfarenhet. Två rekommendationsbrev. Ett Swiss Certificate in Hotel & Restaurant Operations. Första året Under de första 5 månaderna under din utbildning i Schweiz, ligger fokus på Food & Beverage Management. Här kommer du att läsa ett flertal kurser inom just detta ämne. Du lär dig även kostnadskontroll, menyplanering, grundläggande bokföring och kommer även att ta en kurs i personlig utveckling. Detta gör dig väl förberedd för att åka ut på din första praktik som är 6 månader lång. Denna sker ofta på internationella lyxhotell, allt för att tillämpa kunskaperna du skaffat dig. Andra året: Du har nu varit ute på din praktik och när du återvänder till Caux så kommer du att lära dig de operativa delarna i hotell-världen. Utöver kurser inom Front Office och Rooms Division Management så ingår även moduler inom ledarskap, marknadsföring, event management, bokföring, business-kommunikation och branding. Sedan avslutar du din utbildning med ytterligare 6 månaders praktik och är därmed redo för en framgångsrik internationell karriär inom branschen.

Flera starter

Swiss Hotel Management School
Swiss Hotel Management School logotyp

Servering

  • Yrkesutbildning
  • Sundsvall
  • 12 veckor
  • 100%
AB Taktik Sweden logotyp

Att kunna servering ger dig förutsättningarna till att arbeta vart som helst i hela världen, med bara din kunskap. Restaurangbranschen ökar i hög takt och letar alltid nya medarbetare med rätt kunskaper och intresse för service. Denna utbildning omfattar ett kurspaket innehållande följande kurser: Servering 1 – 100 poäng Servering 2 – 200 poäng Utbildningen är förlagd på 12 veckor varav 4 veckor består av praktiskt lärande (APL).

AB Taktik Sweden
AB Taktik Sweden logotyp

Internationell Kockutbildning

  • Yrkesutbildning
  • Schweiz
  • 1,5 år
  • 100%
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär! Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt. Termin 1 Vi börjar med den första terminen; ”Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien. Termin 2 Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m. Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå. Termin 3 Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”. Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Flera starter

Culinary Arts Academy Switzerland
Culinary Arts Academy Switzerland logotyp

PCO - Congress, conference and meeting professional

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Örebro
  • 2 år
  • 100%
SKY: Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige logotyp

Älskar du möten, projektledning struktur, människor, ordning och reda? Då är Congress, conference and meeting professional en unik, kvalificerad utbildning som är som klippt och skuren för dig. Mötes- och turistbranschen är den bransch som växer mest i hela världen. I Sverige satsas det hårt för att vi ska bli en stor internationell kongressorganisatör. Men det saknas kvalificerade projektledare. Efter att du gått vår utbildning kan du jobba med de mest avancerade kundevent, möten, kongresser, festivaler, mässor och andra typer av publikarrangemang. Möjliga yrkesroller efter utbildningen Mötesansvarig på konferens, kongressanläggning och kursgårdar Mötesansvarig och reseansvarig inom större företag Egenföretagare, entreprenörer, PCO, inom mötes-, turism- och eventindustrin Drift och anläggningschef inom handel, hotell, restaurang, transport, event och reseindustrin Mötesansvarig inom kommun, landsting och andra offentliga myndigheter Chef för mötesavdelningen på konferenshotell

Start 2021-09-01

SKY: Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige
SKY: Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige logotyp

Köksmästare, 100 YH-poäng

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Göteborg
  • 1 år
  • 50%
YRGO logotyp

Vill du arbeta som köksmästare? Under utbildningen får du lära dig om ledarskap, ekonomi och inköp samt matsedelsplanering med fokus på miljö och ekologi. Våra föreläsare kommer direkt från branschen och utbildningen är anpassad efter arbetsmarknadens kompetensbehov. Du läser på 50 procent och kan arbeta parallellt med studierna. OM UTBILDNINGEN Köksmästarutbildningen riktar sig till dig som är kock eller har en grundutbildning inom yrkesområdet. Under utbildningen lär du dig bland annat att organisera, utveckla och leda personalgrupper samt att planera för och styra verksamheter att kalkylera, analysera och följa upp verksamhetens budget och genomföra lönsamhetsberäkningar om menyplanering (specialkoster och allergier) och att näringsberäkna för olika målgruppers behov vilka lagar, avtal och regler som gäller inom området att arbeta operativt och praktiskt tillämpa hållbara lösningar inom miljö och ekologi. YRKESROLLER Efter avslutad utbildning kan du arbeta som köksmästare, kökschef eller souschef.

Start 2021-08-19

YRGO
YRGO logotyp

Certifikat i Food Service Management

  • Yrkesutbildning
  • Online
  • Egen takt
  • Egen takt
Academy Online logotyp

Vill du bli proffs inom mat och dryck? Denna utbildning i Food Service Management hjälper dig att bättre förstå de olika aspekterna av verksamheterer inom mat och dryck. Läroplanen är resursstark för de som är angelägna om att främja sin karriär inom gästfrihet och mat och dryck. Du får alltså en djupgående inblick i praktiken av Food Service Management. Kunskaper från utbildningen Food Service Management Vi går igenom de olika områdena för F & B verksamhet, detaljer om franchising, förvaltningsbolag och statliga tjänster. Dessutom förstärker vi grunderna för olika typer av tjänster, bordsdekorationer, utrustning som används i service, typer av menyer, typer av servicearbeten, matgarneringar och ackompanjemang och olika vanliga driftsförfaranden följt av mat och dryckesverksamheter. Med ämnen som sträcker sig från operativ planering, externa krafter som påverkar industrin, hantering av franchise, kedja och oberoende verksamheter och relaterad relation, kontroller till planering och ledarskap och styrning. 12 veckors deltid eller 7 veckors heltidsstudier kommer att ge en utmärkt bas för sparka igång en karriär. Presenteras i lätt att navigera elektroniska moduler. Du läser i valfri studietakt men om heltid ca 7 veckor. Språk Denna utbildning ges på engelska. The Course is given in English. Välkommen att anmäla dig och starta din karriär hos oss!

Löpande starter

Academy Online
Academy Online logotyp

Hotel Supervisor - Distans

  • Yrkeshögskola (YH)
  • Delvis distans
  • 2 år
  • 50%
YrkesAkademin logotyp

I rollen som Hotel Supervisor har du ett spännande helhetsansvar för reception, konferens och housekeeping på hotellet. En Hotel Supervisor arbetar med bland annat med ledarskap, försäljning, ekonomi, arbetsmiljö, hållbarhet och säkerhet på ett hotell. Detta med stöd i digitala verktyg och ett tryggt ledarskap. Personligen bör du kunna hantera såväl gäster som medarbetare samt stressiga situationer. Besöksnäringen i Sverige går mycket bra och hotell- och konferensanläggningar har en allt högre beläggningsgrad. För att möta den större efterfrågan samt digitalisering och hållbarhetsfrågor behöver kompetensen i branschen utvecklas, inte minst i de yrkesroller som har ansvar. Studieform: Utbildningen är på halvtid och kan med fördel kombineras med anställning. Det är totalt 5 fysiska träffar under utbildningens 2 år med nätbaserade träffar och studier däremellan.

Start Höst 2021

YrkesAkademin
YrkesAkademin logotyp

Global Hospitality Management, Schweiz & Spanien

  • Universitet / Högskola
  • Schweiz
  • 3,5 år
  • 100%
Studin logotyp

Utbilda dig för en global yrkeskarriär i hotell & hospitality på Les Roches i Spanien & Schweiz. Denna branschledande kandidatexamen kombinerar studier med verkliga yrkeserfarenheter. Under utbildningen lär du dig hur hotellindustrin och besöksnäringen fungerar inifrån och ut. Läroplanen för Global Hospitality Management omfattar: kritiska operativa funktioner marknadsföring och försäljning redovisning och ekonomisk förvaltning Undervisningen fokuserar även på de mjuka färdigheter som särskiljer de mest effektiva cheferna. Du lär dig hemligheterna bakom stort ledarskap, bl.a kommunikation, problemlösning och personalhantering. Praktisk utbildning På Les Roches lär du dig både teori och praktik. Under din första termin får du praktisk erfarenhet av alla viktiga hotellavdelningar och roller. 2 praktikterminer ingår i utbildningen. Praktiken är betald och kan genomföras i hela världen på något av hotellen och hospitalityföretagen i Les Roches globala nätverk. Specialisera dig Under den sista terminen väljer du att specialisera dig mot entreprenörskap, digital marknadsföring, finans eller management och utveckling av hotell- och resorts. Les Roches, Schweiz & Spanien Les Roches är en globalt välkänd schweizisk högskola för internationell utbildning inom hotell och hospitality, besöksnäring och turism. Skolan har campus i alperna i Schweiz och i Marbella på Costa del Sol i Spanien. Les Roches har ett nära samarbete med några av världens främsta företag inom hotell- och besöksnäringen och utbildningarna ger dig tillgång till ett globalt nätverk av framtida arbetsgivare.

Flera starter

Studin
Studin logotyp

Kockutbildning i Levande Föda – Bli expert på näringslära

  • Yrkesutbildning
  • Valdemarsvik
  • 10 veckor
  • 100%
Levande Föda Skeppsgården logotyp

Är du intresserad av mat, näring och hälsa? Då är det här utbildningen för dig! Du får lära dig om näringslära, hur olika typer av kost påverkar vår kropp och även hur du kan sätta ihop olika typer av menyer för olika tillfällen och behov. Dessutom får du kunskap om hur du på bästa sätt för vidare din kunskap till andra. Vad är Levande Föda? Med Levande Föda menas en kost som är helt vegetarisk och oupphettad. Den här typen av kost innehåller inte några kött- eller mejeriprodukter och kosten är positiv för kroppen och ditt välmående i och med att den har en snabbläkande effekt. Efter Kockutbildningen i Levande Föda Efter genomförd utbildning får du behörighet att informera företag och föreningar om konceptet Levande Föda. Som utbildad kock har du även möjlighet att arbeta på restaurang, i storkök och inom skolbespisning. Detta innebär att det finns många möjliga arbetsplatser samtidigt som intresset för hälsa och näring i samhället ökar. Vem passar utbildningen för? Utbildningen passar för dig som är intresserad av mat, hälsa och näring. Du behöver inga förkunskaper. Däremot passar även utbildningen dig som redan jobbar med mat på något sätt och som vill ha kompetensutveckling inom livsmedel och kost, livsmedelkemi, livsmedelteknik eller mikronäringslära. Företagspaket Vi kan även sätta ihop skräddarsydda paketlösningar för personalvård. Besök vår hemsida och kontakta oss om hur ni vill att ert paket ska se ut.

Löpande starter

Levande Föda Skeppsgården
Levande Föda Skeppsgården logotyp