Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Internationell Kockutbildning

Culinary Arts Academy Switzerland
Hotell & Restaurang
Internationell Kockutbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Takt
Heltid
Längd
1,5 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
På förfrågan
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Detta är en intensiv kockutbildning som omfattar nio månader på Culinary Arts Academy Switzerland, som ligger i den fransktalande orten Le Bouveret. Du gör även ett års betald praktik var du vill runtom i världen för att skaffa dig de erfarenheter som krävs för att påbörja din internationella karriär!

Själva utbildningen är uppdelad i tre terminer på 11 veckor vardera samt två praktikperioder som är 12 månader totalt.

Termin 1
Vi börjar med den första terminen; Certificate of Culinary Arts Essentials”, här lär du dig allt det grundläggande inom matlagning och bakning samt livsmedelssäkerhet, olika knivtekniker och hygien.

Termin 2
Vidare till termin två, ”Diploma in European Culinary Arts”, fokuserar du på europeisk/klassisk matlagning, kitchen management, näringslära, klassiska efterrätter m.m.

Efter två terminer på campus gör du din första praktik på 6 månader. Du får hjälp med att hitta en praktikplats genom skolans fantastiska nätverk av samarbetspartners, detta gör det möjligt att hitta praktikplatser på lyxhotell, Michelin-restauranger och verksamheter av hög nivå.

Termin 3
Den tredje och sista terminen fokuserar på gourmé, fine-dining, vin- och matparning, menykomposition m.m. Efter dessa 11 veckor gör du återigen 6 månaders praktik och därefter erhåller du ditt ”Swiss Grand Diploma in Culinary Arts”.

Efter den första praktikperioden återvänder du till skolan och gör din sista termin på 3 månader. Under den sista terminen koncentrerar du dig på internationellt gourmetkök, ”fine dining”-matlagning, menysammansättning, vin- och matparning, gourmetefterrätter samt hållbar matförsörjning.

Plats

  • Schweiz

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Culinary Arts Academy Switzerland

Om Culinary Arts Academy Switzerland

På två campus, i Luzern och Le Bouveret, erbjuder Culinary Arts Academy Switzerland konditor- och kockutbildningar i världsklass! På båda orter delas campus med studenter från César Ritz Colleges Switzerland. Totalt finns det fyra olika program: Choklad- och Konditorutbildning, Vegetarisk Kockutbildning, Klassisk Kockutbildning men också ett Kandidatprogram i Kulinarisk Konst.

I Le Bouveret lär du dig allt om kulinarisk konst i moderna kök som håller toppklass. Instruktörerna på skolan har gedigna erfarenheter från branschen och de små klasserna gör så att varje student får möjlighet till individuell uppmärksamhet. Det bästa av allt är att du lagar mat med de fantastiska alperna och Genevesjön som bakgrund.

Under din tid på Culinary Arts Academy Switzerland ingår bl.a. boende, mat, hälsoförsäkring, kockutstyrsel m.m. Undervisningen sker på engelska och skolan är väldigt internationell, ett perfekt tillfälle att skaffa nya vänner och knyta viktiga kontakter!

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök