Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Bilderbok

Sörängens folkhögskola
Media & Kommunikation
Bilderbok beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Takt
Heltid
Längd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Har du en dröm om skapa bilderböcker, men behöver praktiska och teoretiska verktyg för att komma i gång och komma vidare?

Den här kursen vänder sig till dig som vill arbeta med bilderböcker för läsare i många åldrar och utveckla din förmåga att berätta i ord och bild.

Upplägget består av workshops och föreläsningar inom text och bildområdet, studiebesök, gruppövningar, litteraturstudier och genomgångar.
Kroki och färglära hålls fortlöpande. Samtidigt jobbar du under året självständigt med flera bilderboksprojekt som du får handledning kring.

Efter Bilderbokskursen
Målet är att du efter avslutad kurs ska ha flera bilderboksskisser och idéer att jobba vidare med, samt material att skicka in till bokförlag.

Plats

  • Nässjö

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Sörängens folkhögskola

Om Sörängens folkhögskola

Sörängens folkhögskola är en skola med kulturprofil. Skolan grundades av Landstinget i Jönköpings län redan 1876 och sedan 1915 ligger den på sin nuvarande plats.

Skola med kulturprofil
Sörängens folkhögskola har en kulturprofil. Förutom att vi bedriver flera utbildningar inom kultur ska kulturen finnas med i hela skolans verksamhet. Under ett läsår på skolan möter man kulturen i form av musik, dans, teater, film, konst och föreläsningar.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök