Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Fotoskolans Projektår

June Folkhögskola
Kultur & Design
Fotoskolans Projektår beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Takt
Heltid
Längd
1 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Detta är ett fotografiskt projektår där du arbetar med egna fotografiska projekt under handledning. Du söker till projektåret med en projektidé, i dialog lägger upp du och en lärare upp en plan för projektet som du sedan arbetar med under utbildningsåret.

I denna utbildning lägger vi stort fokus på samtal som berör fotografi och arbetsprocessen som leder dig framåt i dina projekt. För att studera Fotoskolans Projektår behöver du ha god självdisciplin, ett eget driv och en stor dos motivation. 

Kursinnehåll:
Under skolåret varvar vi mellan fysiska och digitala träffar en dag varannan vecka för inspiration, handledning och feedback i grupp. En gång i månaden sker en individuell träff med lärare för handledning. Under skolåret kommer du även ha möjlighet att lyssna till en rad olika gästföreläsare. Tidigare år har bland annat Mats Andersson, Hannah Modigh, Anna Clarén m.fl. besökt oss.

Du har även full tillgång till skolans lokaler med en stor fotostudio, framkallning av analog film, negativskanner, fotoboksbibliotek och storformatsskrivare m.m. För att kunna genomföra kursen kommer att behöva en egen dator med internetuppkoppling.

Fotoskolans Projektår, distans (helfart) innehåller bland annat:

  • Ditt egna projekt
  • Uppgifter relaterade till dina projekt
  • Gästföreläsare
  • Studiebesök
  • Redovisningar
  • Egen utställning
  • Grupputställning

 

Övrig information:
Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studiematerial, studieresor mm. Kostnader för detta varierar beroende på ditt arbetssätt. Förmiddagsfika måndag – fredag kostar 60 kr/vecka.
Skolan tar ut en kostnad på 250 kronor per termin för försäkring och kopior

Plats

  • Distans

Kommande starter

Distans

Start
2021-08-16
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för June Folkhögskola

Om June Folkhögskola

June folkhögskola är en dagfolkhögskola för bildning, utbildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. Skolan är placerad mitt i city i Jönköping sedan augusti 2011 men skolan har rötter och traditioner tillbaka till 1979 när den grundades.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök