Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestaging) – Distans med eller utan träffar

Inredningskurser
Kultur & Design
Certifierad Inredare & Inredningsstylist (inkl. Homestaging) – Distans med eller utan träffar beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Takt
Egen takt
Längd
9-48 månader
Pris
42 000 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Utbildningen Certifierad Inredare och Inredningsstylist (inkl. Homestaging) vänder sig till dig som vill arbeta med inredning & homestaging professionellt. Du kommer under kursens gång att få lära dig allt från färgsättning, ljussättning, möblering, kunskaper i hur man praktiskt arbetar som inredare & hur man skapar sin egen verksamhet.

Utbildningen är mycket ”hands on”, dvs, du kommer att arbeta mycket praktiskt med fiktiva kunder, kollage, moodboards, färgsättningar, kundanalys etc. för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll när du är klar.

De olika yrkesrollerna
I denna utbildning får du en oslagbar kombination av rollen som 

Inredaren - arbetar med att inreda personliga hem eller verksamheter. Här arbetar man med en kund och dess specifika önskemål. Det handlar ofta om att lösa problem och skapa förbättringar utan att ändra det som är bra. I denna typ av jobb har man ofta en längre relation med en kund då uppdrag som Inredare tar längre tid att genomföra än t.ex. en Homestyling.

Homestagingkonsulten - arbetar med att styla bostäder inför försäljning. Homestaging-konsultens roll är att framhäva bostadens potential genom att visa på fördelar och möjligheten. Ofta handlar det om att man ska sälja en bostad fort, till ett så bra pris som möjligt eller för att den ska bli såld över huvudtaget. Här samarbetar man ofta med mäklare och det är ofta ett arbete som utförs snabbt och effektivt.

Inredningsstylisten - jobbar med det visuella. En inredningsstylist arbete kan vara för stillbildsfotografi (olika kameravinklar, flat lay, rörlig bild) men även hela rumsmiljöer för att sälja en produkt eller ett hem i s.k. homestaging, där man stylar inför försäljning. Inrednings-stylistens arbete kan även innefatta att formge och gestalta miljöer inför en mässa, en katalog, ett magasin eller för en reklamfilm eller TV-program.

Möjligheter efter utbildningen
Denna utbildning ger dig alltså en bredd som skapar både variation i arbetsuppgifter och ökar antalet jobb du kan söka. Du får en bra kombination som är attraktiv på arbetsmarknaden.

Hos oss kommer du att få de kunskaper som är eftertraktade på marknaden idag och imorgon, inte igår. Vi samarbetar med flera stora företag i inredningsbranschen för att ge våra elever de bästa möjligheterna till jobb.

Omfattning
Du kan läsa utbildningen på distans med eller utan fysiska träffar. Kurstakten är flexibel, mellan 10 – 100%, och studielängden är mellan 9-48 månader.

Pris
55 000 kr inkl. moms (distans med 3 st träffar)
42 000 kr inkl. moms (distans utan träffar)

Plats

  • Delvis distans (Malmö)
  • Delvis distans (Göteborg)
  • Delvis distans (Stockholm)
  • Distans

Kommande starter

Distans

Start
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Inredningskurser

Om Inredningskurser

Vi har världens bästa jobb. Att få utbilda och stötta våra elever att nå sina drömmar är det vi arbetar med varje dag. Det har vi gjort i drygt 15 år och är idag Sveriges största utbildningsföretag inom inredning och den rekommenderade utbildningen av många av de stora inredningsföretagen. Sedan år 2020 finns vi även i San Fransisco, USA, där vi levererar utbildningar till den amerikanska marknaden

Vi erbjuder yrkesutbildningar för dig som vill jobba professionellt med inredning. Inga förkunskaper krävs då vi lär dig allt från grunden. Om du är osäker på vilken av kurserna som passar dig så kan du göra vår kursguide. Då återkommer vi med råd utifrån dina svar.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök