Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Fria förberedande konstlinjen

Östra Grevie folkhögskola
Kultur & Design
Fria förberedande konstlinjen beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Takt
Heltid
Längd
1-2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
2 600 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

En 1-2 årig konstnärlig utbildning där du och ditt skapande står i centrum. Fria förberedande konstlinjen består av ett första basår inom måleri, skulptur, teckning och video samt ett andra påbyggnadsår för dig som vill fördjupa dig ytterligare eller söka vidare till en Konsthögskola. 

Vad innehåller den fria förberedande konstlinjen?
Utöver att du kommer att lära dig praktiska och hantverksmässiga grunder inom måleri, teckning och skulptur så kommer du att prova på och experimentera med ett stort urval av andra konstnärliga tekniker, som kommer att hjälpa dig i din kreativa utveckling. Men kanske allra viktigast; du kommer att lära dig metoder för att kunna arbeta självständigt med konstnärliga processer oavsett vilka material eller ämne du tar dig an. 

Den praktiska undervisningen kompletteras alltid med bildvisning, konstteori och konsthistoria. Vi sätter samtidskonstens uttryck i ett sammanhang och ger dig en ökad medvetenhet kring ditt eget och andras konstnärliga arbete. 

Efter utbildningen
När du har gått ut ditt första år så kan du söka till påbyggnadsåret som är för dig som vill utveckla ditt konstnärliga arbete ytterligare för att kunna söka vidare till en konstnärlig högskola eller arbeta vidare inom det konstnärliga yrket. 

Utbildningens mål

  • att ge dig en god grund inom konstnärliga bastekniker; måleri, skulptur och teckning  
  • att utveckla din förmåga till praktisk gestaltning inom olika konstnärliga uttryck 
  • att hitta dina uttryck, där din egen berättelse och ditt konstnärliga språk står i fokus 
  • att lära dig formulera och reflektera över dina egna konstnärliga utmaningar och framsteg 
  • att samtala om konsthistoria och samtidskonst så du kan sätta in den i en medveten kontext  
  • att få inblick i konstnärsyrket genom ateljébesök och praktik hos yrkesverksamma konstnärer 

Plats

  • Vellinge

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Östra Grevie folkhögskola

Om Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie Folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid.

”Vi tror att kunskap och utveckling bygger på lust, kreativitet och uthållighet. På Östra Grevie folkhögskola medverkar vi till att öppna stängda dörrar hos enskilda människor och ger dem möjligheten och modet att själva välja mål och mening i livet.

En kreativ och flexibel miljö attraherar människor, den attraherar studerande och den attraherar lärare. För att kreativiteten skall fortsätta växa måste vi tro på det vi håller på med, vi måste känna oss säkra på att det vi gör är viktigt för andra människor och vi måste göra det tillsammans.”

Utbildningstyper
Folkhögskola, Yrkesutbildning
Läs mer och ansök