Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering

Heta Utbildningar Yrkeshögskolan
Bygg & Anläggning
Miljö & Hållbarhet
Teknik & Ingenjör
Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Bli en viktig pusselbit för framtidens klimat och miljö. Vill du bidra med miljövänliga och hållbara lösningar som på sikt kan hjälpa till att begränsa den globala temperaturhöjningen? Då är utbildningen till Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering rätt för dig!

I vårt utbildningslabb ryms landets än så länge enda examinationscentrum för installatörer av förnybara energisystem. Du får förutom spetskompetens som kyl- och värmepumptekniker även insikt i effektiv energianvändning och produktion från förnybara källor - framförallt solen.

Varje dag i yrket får du anta nya spännande utmaningar då alla anläggningar är unika och har olika förutsättningar. Med din kunskap kan du hjälpa till att säkra samhällsviktiga verksamheter, såsom sjukhus, läkemedelsindustri och datacenter.

Du blir hantverkare med ena handen och ingenjör med den andra och får arbeta med både praktisk och teknisk problemlösning. Ett jobb där skarpa, visionära sinnen är viktigare än starka armar.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen Certifierad Kyl- och värmepumptekniker 

  • Kyl- och värmepumptekniker/montör
  • Servicemontör, VVS
  • Kylmaskinist, kyl- och frysanläggningar
  • Ventilationstekniker/servicetekniker


Omfattning: distans med 6 obligatoriska träffar.

Sista ansökningsdag är 17 maj.

Plats

  • Delvis distans (Härnösand)

Kommande utbildningsstarter

Delvis distans (Härnösand)

Utbildningsstart
2021-09-06
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Heta Utbildningar Yrkeshögskolan

Om Heta Utbildningar Yrkeshögskolan

Heta Utbildningar Yrkeshögskolan
Utbildningar inom energiteknik där du kan göra skillnad.

Våra utbildningar är framtagna ur ett nära samarbete med branscher där det finns stor efterfrågan på personal. Utbildningarnas innehåll är skapade utefter det faktiska behovet av kompetens hos företagarna.

Utöver studiebesök och gästföreläsare är lärande i arbete (LIA) hos företagen ett stort inslag. Det gör att de som studerar hos oss har mycket goda förutsättningar att få jobb, inte minst på grund av all branschkontakt.

Hos oss på Heta Utbildningar finns en unik laborativ miljö. Härnösands Energitekniska Arena – HETA, det är en 2600 kvm stor byggnad fylld med teknisk utrustning. Teori och böcker i all ära men att kombinera teori med att också göra saker praktiskt leder till färdigheter som är svåra att få någon annanstans.

Att följa utvecklingen hos de studerande - från utbildningsstart till jobb - är något vi brinner för. Börja studera hos oss och förändra din framtid!

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök