Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Distanskurs hållbar mat - Så äter du mer hållbart

Medveten Konsumtion
Miljö & Hållbarhet
Distanskurs hållbar mat - Så äter du mer hållbart beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Takt
Heltid
Längd
4 veckor
Pris
390 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Del 1 av vår distanskurs om hållbar mat löper under fyra veckor med temat matens dimensioner. Under två spännande delkurser får du både fakta om hållbar mat, men framförallt inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mat mer medvetet!

Vem passar kursen för?
Den passar för alla som vill lära sig mer om hållbar mat och hur man mer medvetet kan konsumera den. Den är både för dig som vill bli mer medveten i din vardag men också för dig som jobbar med mat, hållbarhet eller inom restaurangbranschen och vill utöka dina kunskaper inom ämnet.

Kursens innehåll och upplägg
Del 1 av kursen består av fyra delkurser inom ramen för Matens Dimensioner: Maten och klimatet, Räkna med miljö, Matsvinn samt Miljö och etik. Om du väljer att även gå Del 2 ingår delkurserna Biologisk mångfald, Ekologiskt är logiskt, Kemikalier på tallriken samt Matens status. Varje delkurs tar upp ett specifikt tema inklusive dess miljöproblematik, men inspirerar också till eftertanke och vill skapa inspiration till förändring i din vardag.

Upplägget är interaktivt med presentationsmaterial innehållandes korta videor, länkar där du kan hitta mer information och diskussionsfrågor knutna till varje delkurs.

Kursen ges helt på distans och varje kurstillfälle publiceras i en sluten grupp i vår digitala läroplattform som också fungerar som diskussionsforum. Efter genomgången godkänd kurs erhålls intyg.

Tidsåtgång
Det finns mycket fördjupningsmaterial och rapporter samlade i varje delkurs så det är svårt att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner, men förbered dig på minst 4 timmar per delkurs för att hinna med det grundläggande samt de obligatoriska diskussionsfrågorna. 

Läs mer om Del 2 av kursen på vår hemsida!

Plats

  • Distans

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Medveten Konsumtion

Om Medveten Konsumtion

Vi är experter på hållbar & cirkulär konsumtion!

Inspiration utan pekpinnar. Det är så vi jobbar. Hållbart mode, hur gör man egentligen? Var kan man få tag på hållbar mat? Vi har flertalet olika föreläsningar och utbildningar att välja mellan, men vi är också flexibla och skräddarsyr våra utbildningar efter dina önskemål. Vi är vana att göra både digitala och fysiska föreläsningar och workshops.

Vi strävar efter reflektion, snarare än perfektion. Vi håller ofta föreläsningar och workshops om hållbar och cirkulär konsumtion, barn & kemikalier, hållbart mode, hållbart resande och mat, elektronik och teknik. Det finns många olika varianter, så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig. Våra föreläsare är experter inom sitt område och kunniga, karismatiska och erfarna inom flera områden som rör hållbarhet. 

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök