Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Studier inom Biologi

0 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Studier inom Biologi

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa din sökning

Biologiutbildning

Att arbeta som biolog för med sig mängder av intressanta aspekter. Många väljer att jobba inom laboratorium och bedriva forskning inom vaccin, mediciner eller växter och djur,. Andra blir konsulter eller handläggare inom olika myndigheter, kommuner eller organisationer för att studera miljö och biologisk mångfald och ge råd om hur vi bör hantera våra djur och växter. Studera cell- och molekylnivåer på högsta nivå med en biologiutbildning som du kan hitta här på Blocket Utbildning!

Yrkesområden inom biologi

Som biolog kan du specialisera dig på många saker och få mångsidiga arbetsuppgifter som kan generera i stora upptäckter. Vem vet, kanske du till och med kan få utmärkelser inom forskning i framtiden. 

Dina huvudintressen är förmodligen vetenskapliga ämnen. Möjligen gick du Naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och vill vidareutbilda dig i senare skede, eller så tog intresset fart mitt i livet.

Biologi inom olika arbetsområden

  • Mikrobiologi eller molekylärbiologi. Studier av mikroorganismer som virus och bakterier, eller celler och molekyler.
  • Projektledning med fokus på biologi och miljö. Ansvara för olika projekt som har med natur, miljö och vetenskap att göra.
  • Etologi. Läran om djurens beteende, livsmönster och varför de agerar och gör som de gör. Passar dig som vill mixa vetenskap och närheten till djurvärlden.
  • Genetiker. Vårt DNA har stor betydelse och kan berätta mycket om oss själva. En genetiker studerar våra nedärvda egenskaper.
  • Entomologi. Studera olika insekter som bidrar mer till vår jord än vi tror. Gillar du småkryp har du din utbildning inom det här området!
  • Bioteknik. Det här är ett arbetsområde för dig som vill göra framsteg inom läkemedelsindustrin eller modifiera små organismer och på så sätt förbättra livsmedel eller grödor med mera.

Biologi för dig som gillar liv

Utbildningar inom biologi är till för dig som älskar allt levande och vill veta mer om hur organismer fungerar. Efter examen finns många verksamheter som står och väntar på sådana som du, oavsett om du föredrar att arbeta mer ensamt eller med andra.

Till toppen