Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Studier inom Kemi

0 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Studier inom Kemi

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa din sökning

Kemiutbildningar

Var du en av dem i skolan som älskade kemilektionerna med kemiska formler och rykande provrörsglas? Eller har intresset tilltagit på senare tid? En karriär inom kemi kan få dig att göra fantastiska upptäckter inom läkemedel, livsmedelsindustrin eller historien – eller så kan du undervisa inom området kemi och ge studenter en större förståelse för hur olika ämnen samverkar. Jämför kemiutbildningar här på Blocket Utbildning för en ny karriär!

Nära till forskning

En kemist brinner ofta för ämnet och många som har läst en kemiutbildning forskar på olika sätt. Inom kemins värld kan du komma i kontakt med följande begrepp. 

  • Organisk kemi – Behandlar kolföreningars kemi och det alla levande organismer är uppbyggda av – kolväten.
  • Neurokemi – Förståelse för nervsystemets funktioner ända ner på molekylär nivå så att du kan forska om sjukdomar som Alzheimers.
  • Biokemi – Alla studier som inbegriper levande organismers kemiska processer. Ex. kloning, proteinanalyser.
  • Syntetisk och analytisk kemi – Kunskap som kommer till användning i industrin för att framställa konstgjorda ämnen som textilier eller livsmedel.
  • Kemi med forensik inriktning – Lär dig spåra, analysera och identifiera ämnen inom exempelvis dopingpreparat och läkemedel samt analysera DNA inom kriminalteknik och arkeologi.

Inom alla ovanstående inriktningar behövs det motiverade personer som utvecklar produkter, utvärderar experiment och får en ökad förståelse varför saker och ting fungerar som de gör. Har du alltid varit intresserad av forskning är kemi definitivt ditt område! 

Här på Blocket Utbildning finns det utbildningar inom kemi som innefattar olika typer av specialinriktad kemivetenskap samt grundläggande utbildningar som behandlar kemi mer allmänt.

Vad kan en kemiutbildning ge dig?

Oberoende om du läser en masterutbildning eller en annan typ av utbildning inom kemi, så finns det mycket kunskap att berika dig med. Kemi kan hjälpa oss både för att förstå historien och för att utveckla och förbättra framtiden. En utbildning inom kemi kommer göra dig nyfiken och sporrad till att ta reda på ännu mer, och det är just detta som vår värld behöver!

Till toppen