Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Elnätsdesigner, 400 YH-poäng

STI - Stockholms Tekniska Institut
Teknik & Ingenjör
Elnätsdesigner, 400 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Takt
Heltid
Längd
2 år
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Har du ett tekniskt intresse och vill arbeta med utformningen av nya elnät och bidra till utvecklingen av framtidens förnyelsebara energityper? Utbilda dig till elnätsdesigner på distans! Framtidsutsikterna på arbetsmarknaden för elnätsdesigners är mycket goda.

Arbeta som Elnätsdesigner
För att klara omställningarna och det ökade behovet av el storsatsas det på utbyggnad och utveckling av elnäten i Sverige. Bristen på kompetens och arbetskraft är dock stor inom området.

Som elnätsdesigner arbetar du aktivt med utvecklingen och utformningen av nya elnät. En elnätsdesigner arbetar också aktivt med att säkerställa att elnät uppfyller de höga krav på säkerhet och miljö som ställs idag.

Du kan arbeta på ett elnätbolag, teknikkonsultföretag eller som elentreprenör. Du arbetar bl.a. med marktillstånd, eltekniska lösningar och felavhjälpning på elnäten. Efter utbildningen kan du även jobba som konstruktör inom elnät och skapa ritningar. 

Utbildningens innehåll
Under din utbildning får du specialiserade kunskaper om arbetsområdet elnät och elanläggningar. Du kommer kunna vara delaktig i hela förloppet från det att el skapas vid en energikälla tills att elen levereras i eluttagen. Du kommer både att lära dig och arbeta i de vanligaste programvarorna som används i branschen när det kommer till beräkning och tekniska ritningar.

Utbildningen är en heltidsutbildning på distans med 16 obligatoriska sammankomster i Stockholm under hela studietiden. 

Plats

  • Delvis distans (Stockholm)

Kommande starter

Delvis distans (Stockholm)

Start
Höst 2021
Ansökan öppnar
Sen ansökan

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för STI - Stockholms Tekniska Institut

Om STI - Stockholms Tekniska Institut

STI har utbildningarna för dig som vill arbeta med teknik, samhällsbyggnad eller IT. Våra yrkesutbildningar är 1-2 år och alltid med ett tydligt fokus på ett specifikt yrke eller yrkesområde. Mer än 9 av 10 har ett arbete efter avslutade studier, något som vi är väldigt stolta över.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök