Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Elkraftingenjör

Nackademin
Teknik & Ingenjör
Elkraftingenjör beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Takt
Heltid
Längd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Ansökan för den här utbildningen öppnar i januari 2022 men det går bra att göra en intresseanmälan.

Vill du arbeta med Sveriges framtida energiförsörjning? Elnätet fungerar lite som ett blodomlopp i samhället, där olika funktioner kommer till liv där det finns ström. Så vad händer om energiförsörjningen inte räcker till när behovet av el bara ökar? Samtidigt finns ett litet hinder: elkraftsbranschen skriker efter utbildad arbetskraft. Det är en bra idé att utbilda dig inom elteknik, med andra ord.

Jobba som Elkraftsingenjör
Att leva upp till dagens behov av elkraft, och arbetskraft, är en stor utmaning. Gamla ledningar och system ska underhållas, moderniseras och anpassas till nya funktioner. Nya nät måste byggas ut för att möta den ökade efterfrågan. Samtidigt behövs det ett elnät som svarar mot dagens miljö- och hållbarhetskrav.

Utbildningen
Du lär dig om energiformer som vattenkraft, kärnkraft, vågraft, vindkraft och solenergi. Du får förståelse för elförsörjningsystemets uppbyggnad, kommer kunna planera och genomföra projekt inom elkraftsområdet samt kunna fatta beslut om hållbara och kostnadseffektiva energilösningar.

Yrkesroller efter utbildningen
Det finns en ansenlig efterfrågan på utbildade personer inom elkraft, och behovet kommer definitivt att öka i takt med miljö- och samhällsutvecklingen. Samtidigt blir pensionsavgången relativt stor under de närmaste åren.

Yrkesroller efter avslutad utbildning:

  • Beredare och projektör inom elnätsbolag och andra verksamheter
  • Driftingenjör inom elnätsbolag och andra verksamheter
  • Drifttekniker inom elnätsbolag och andra verksamheter
  • Elkraftingenjör inom elkraftsbolag, elnätsbolag och andra verksamheter
  • Elkrafttekniker inom elkraftsbolag, elnätsbolag och andra verksamheter
  • Kontrollanläggningstekniker inom elnätsbolag och andra verksamheter

Plats

  • Distans

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Nackademin

Om Nackademin

Nackademin är experter på Yh-utbildningar och framtagande av proaktiva yrkesroller som uppfyller aktuella och framtida kompetensbehov.

Som utbildningsaktör inom yrkeshögskolan driver och delar vi våra branschers utmaningar genom att vara en strategisk partner kopplat till en effektiv rekrytering av kompetens.

Yrkeshögskolan är idag Sveriges mest pricksäkra utbildningsform som svarar mot många av de utmaningar och behov som finns inom matchning och kompetensförsörjning i Sverige.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök