Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Allmän kurs – Högskoleförberedande

Östra Grevie folkhögskola
Utbildning
Allmän kurs – Högskoleförberedande beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Takt
Heltid
Längd
2-3 terminer
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
700 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Det här är en intensiv kurs med hög kvalitet för dig som särskilt vill förbereda dig för högskolans och universitetets studieformer. Du har antagligen studerat tre, eller nästan tre, år på gymnasium; kanske har du till och med hunnit med några kurser på högskolenivå.  

Vad innehåller Allmän Högskoleförberedande kursen?
På utbildningen Högskoleförberedande kurs ligger fokus på att arbeta med tekniker och redovisningsformer som högskola och universitet använder, så att du tryggt och självsäkert kan gå vidare till högre studier. 

Högskoleförberedande kurs utgår ifrån de gymnasiegemensamma ämnena, men har karaktär av att vara på högskolenivå. Det är därför också möjligt för dig att komplettera ämnesbehörigheter, om du behöver. Formellt omfattar kursen följande ämnen: Svenska, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Historia. Sedan kan du även välja bland ett antal tillvalsämnen.

Utbildningen har utvecklats tillsammans med våra kursdeltagare, och därför har till exempel läsåret fyra block och du kan välja ett ämne som Mediaproduktion.

Kursens mål

  • Att du vid utbildningstidens slut har minst grundläggande behörighet.
  • Att du vid utbildningstidens slut känner att du är kunnigare, tryggare och säkrare inför studier på högskola och/eller universitet.

Plats

  • Vellinge

Kommande starter

Vellinge

Start
2022-03-01

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Östra Grevie folkhögskola

Om Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie Folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid.

”Vi tror att kunskap och utveckling bygger på lust, kreativitet och uthållighet. På Östra Grevie folkhögskola medverkar vi till att öppna stängda dörrar hos enskilda människor och ger dem möjligheten och modet att själva välja mål och mening i livet.

En kreativ och flexibel miljö attraherar människor, den attraherar studerande och den attraherar lärare. För att kreativiteten skall fortsätta växa måste vi tro på det vi håller på med, vi måste känna oss säkra på att det vi gör är viktigt för andra människor och vi måste göra det tillsammans.”

Utbildningstyper
Folkhögskola, Yrkesutbildning
Läs mer och ansök