Idrottsnutrition
Distans

Skola Nordiskt Näringscenter

Utbildningsstart

Flexibelt startdatum

Studielängd

< 1 år

Studieort

Distans

Ansökan öppnar

Höst 2019

Pris

3 050 kr

Kort om utbildningen


Allt fler idrottare experimenterar med kostförändringar, kosttillskott och örtmediciner för att öka prestationsförmågan i idrottssammanhang. Både individuella idrottare och lagidrottare behöver ofta näringsterapeutiska rådgivare för att finna den optimala kosten för deras behov.

Under den här kursen går vi igenom de vanligaste problemen och näringsbehoven både hos idrottsutövare i allmänhet och de särskilda behov som elitidrottare har.

Vi går in på dopingfrågan och vilka hälsosamma alternativ som finns. Hur kan man med näringsterapeutiska behandlingar förebygga idrottsskador och förbättra prestationsförmåga med avseende på styrka och kondition? Vilka labtester kan användas för att monitorera träningen? Vi tar också upp effektiva strategier för att öka fettförbränning, samt olika metoder för att mäta kroppssammansättning. Vi tar t o m upp hur man kan träna magtarmkanalen för bästa idrottsresultat. Med den här kursen som grund har man goda förutsättningar att kunna hjälpa idrottare att nå sina mål.