Licensierad ADHD coach
Höganäs

Skola Anna Hallén AB

Utbildningsstart

2 januari 2020

Studielängd

1 år

Studieort

Höganäs

Ansökan öppnar

Höst 2019

Pris

44 800 kr

Kort om utbildningen

Unik utbildning om kreativa hjärnor, möjligheter & lösningar
Fokus på helheten – kostens påverkan, inflammationer, bemötande, signalsubstanser, rörelse, stress, tekniker, skolan, styrkor, inlärningsstilar, tarmen och mycket mycket mer.

Kursen har fokus på ADHD och ADD. Idag kan du bara få en diagnos om du har problem. Vi har sammanfattat ADHD/ADD som ett problem, ett hinder och en brist – men det är så oerhört mycket mer. det är kreativitet, hyperfokus, tusen kreativa tankar och en massa lösningar utanför boxen.

Kursen har fokus på att med kunskap och tekniker minska aggressivitet, ”myror i brallan”, problem med koncentration och skapa utrymme för denna unika hjärna med en helt unik och spännande koppling.

Att vara ADHD coach är oerhört mycket mer än att förmedla kunskap och fakta. Att vara ADHD coach innebär att du kan påverka och förändra – du kan skapa möjligheter, trygghet och glädje för både barn, vuxna, föräldrar och skola.

Du arbetar både med coachning och med rådgivning, vilket är två helt olika, men underbara, tekniker för att skapa värdefull skillnad.

Efter genomgången utbildning kan du:

  • Ge unikt individuellt anpassade kostråd som skapar lugn i hjärnan och bättre sömn. Kunskapen bygger på vetenskaplig grund, evolution och artegen naturlig glutenfri kost
  • Skapa lösningar för koncentration, motivation, beteende och inlärning.
  • Ha kunskap om rörelsens betydelse för hjärnan.
  • Ha kännedom om stressens betydelse för sömn, magen och hjärnans funktioner. Samt ha verktyg och tekniker för att kompensera brister.
  • Känna signalsubstansers påverkan på beteende, sömn och motivation/koncentration.
  • Ha grundläggande kunskap om tarmens betydelse vis ADHD/ADD.
  • Coachning och coach-rollens olika delar

Finns även som distanskurs med 2 webbföreläsningar per vecka